Opskrift: Pebernødder med bagepulver
Juletid, stearinlys, pebernødder og hygge. Dejen kan fryses ned, så der hurtigt kan laves pebernødder en anden dag, såfremt dette er for mange på én gang.
Ingredienser:
275 gram hvedemel
125 gram sukker
125 gram flydende margarine
1 æg
1 knsp hjortetaksalt
½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt nellike
½ tsk stødt hvidt peber
1 tsk bagepulver
1 frossen Bhut Jolokia Chocolate
Chili hakkes meget fint.
Smøg og flydende margarine piskes sammen, æg tilsættes og piskes med.
Chili tilsættes og piskes grundigt i.
Alle krydderierne tilsættes og piskes rundt.
Til sidst tilsættes melen og røres rundt i, her brugte jeg en ske.
Dejen bliver meget glat og oliet, let at arbejde med.
Der rulles ud i pølser, som skæres ud i passende størreler, bemærk at disse pebernødder hæver og vokser sig ganske store. Det kan være en ide at bruge handsker til denne dej, hvis der er stærk chili i.
Pebernødderne ligges på bagepapir med lidt afstand.
Efter 12 min i 200 grader, skulle de gerne være lysebrune og færdige, de trækkes over på en bagerist til at køle ned.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar