Opskrift: Julefrikadeller
Det er ikke for tidligt at lave Julefrikadeller, de kan fryses og tages frem når de skal bruges. Opskriften fik jeg inspiration til ved at læse indholdet på en Julemedister. Meningen var at jeg skulle købe hakket kalv og flæsk, men det var billigst at købe det hver for sig. Den færdige mængde frikadeller er cirka 4 kg, altså rigeligt.
Ingredienser:
1 kg hakket flæsk
1 kg hakket oksekød
400 gram havregryn
12 dl mælk
4 løg
8 æg
2 dl mel
8 tsk salt
2 tsk peber
16 Forårsløg
2 tsk. muskatnød
2 tsk. stødt nelliker
2 tsk. allehånde
2 stk. kardemomme
4 et-fed Hvidløg
Forårsløg hakkes meget fint, alt afhængigt af hvordan man ønsker konsistensen.
Løg hakkes også meget fint, alt afhængigt af hvordan man ønsker konsistensen.
Hvidløg hakkes fint. Hvis man ikke bryder sig meget om at forårsløg/løg/hvidløg kan være synligt i frikadellerne, så kan det blendes med noget af mælken og komme i på den måde, det giver stadig smagen og ingen "konsistens".
Krydderierne måles op, ønsker man ikke for kraftig "Jule"-smag, så kan man skære ned på nellikerne.
Og blandes.
Æggene kommes i en stor skål.
Æggene piskes.
Så kommes løg, forårsløg og hvidløg i og piskes rundt.
Mælk og kød tilsættes, og piskes rundt.
Mens farsen piskes tilsættes krydderierne lidt efter lidt, så det kommer rundt i hele blandingen.
Når farsen så er rørt rundt er den lige ved at være klar.
Det sidste der kommes i er havregryn og mel, dette blandes grundigt rundt. Den færdige fars hældes i frostposer, så der kan laves frikadeller, det kan eventuelt hvile ½ times tid i køleskab.
Den nemmeste måde at lave frikadeller på er ved at have farsen i en frostpose, og så klippe et lille hul og trykke dem ud én ad gangen. Man skal blot passe på at posen ikke røre panden/smørret. Jeg trækker dem af med en gaffel, det finder jeg nemmest. De skal ikke mases flade eller noget, formen kommer helt af sig selv.
Frikadellerne skal have cirka 5 minutter på hver side.
Det blev til mange mange julefrikadeller, som ligger og hygger sig i fryseren.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar