torsdag den 6. november 2014

Opskrift: Millionbøf

Endnu et hit, god gammeldags millionbøf, eller nok mere bøf end der var i gamle dage!. Lav altid rigeligt og frys ned i små flade poser.

Ingredienser:
1 kg hakket oksekød
5 mellem løg
1 liter mælk
7 spsk. hvedemel
3 tsk. groft salt
½-1 tsk. groft peber
Oksebouillon til 1 liter
Kulør

Hak løgene, gerne en smule groft.

Kødet brunes med salt og peber.

Løgene tilsættes og svitses med i et par minutter.

Mel strøs i og røres godt rundt, så det er blandet sammen med oksekød og løg.

Der tilsættes mælk, lidt ad gangen og røres grundigt rundt, tilsæt også bouillon.

Når alt mælken er tilsat, burde det være en god sovs, altså tyk, og kulør tilsættes i rigelige mængder!. Der ønskes en mørk farve.

Til sidst er det bare at servere det til enten pasta, kartoffelmos, ris eller andet godt.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar