fredag den 7. november 2014

Opskrift: Sunde flutes

Denne aften skulle vi have flutes som tilbehør og jeg var lidt træt af at bruge købeflutes. Jeg tænkte hvor svært kunne det være, jeg må da have lidt mel liggende. Så jeg fandt ud af hvad der normalt skulle til og hvad jeg havde af ingredienser. Resultatet blev lækre luftige flutes, som også gik ganske godt i madpakken dagen efter.

Ingredienser:
25 gram gær
4 dl lunkent vand
1 tsk salt
2 spsk olie
100 gram groft rugmel
50 gram fuldkornshvedemel
350 gram hvedemel

Vandet kommes i en skål, gæren smuldres i og resten kommes i skålen.

Det æltes godt og grundigt, her brugt en dej-krog.

Efter 5 minutter omrøring, er dejen klar til at hæve i 45 minutter.

Dejen forsøges at komme ud på bagepapir, den er noget klistret, måske ville det være nemmere med en ske fremfor hænderne. Den skal efterhæve i 15 minutter.

Pladen kommes i forvarmet ovn på 225 grader i 15-20 minutter.

Resultatet er nogle lækre flutes, jeg vil nok lave dem mere fine næste gang.

Velbekomme!

1 kommentar: