søndag den 22. november 2015

Chili: Overvintring af planter

Så er det vist ved at være sidste chance for at få de sidste chili-planter ind og overvintre. Jeg er godt klar over at mange sites og anbefalinger siger at de skal være lyst og omkring 10 grader, men jeg har simpelthen ikke et rum der overholder dette. Mine planter har jeg med held, haft stående i enten køkkenet eller i stuen. Men lyst står de og ellers vander jeg dem til tider. De bliver større og får flere frugter for hvert år, så det kan kun varmt anbefales.

Bloggen her vil jeg skrive videre på om de problemer der måske kommer, af en eller anden årsag har jeg hver gang haft en del bladlus vinteren over, så mon ikke jeg løber ind i det problem med denne Habanero 'Limon'.


Et lille blik på drivhuset gjorde mig opmærksom på at jeg vist havde glemt at sikre en af mine ynglings chili planter. Den som står lige til venstre er en Aji Golden, den kommer ikke ind, det er ikke sikkert at jeg vil have den næste år.


Her står min Habanero 'Limon', stadigt med lidt fine frugter på. 


Det er meget simpelt, man graver den blot op, fylder rødderne for meget, så skal de bare "klippes" til så den kan komme i en potte der passer til størrelsen.Der fyldes op med jord og så er den ellers klar til at komme indenfor. Der skal vandes rigeligt til at starte med, da jorden angiveligt er tør. Planten vil også få noget af et chock og måske smide sine blade, men har man tålmodighed, så vil man nok observere at den klare sig ganske fint. De er rimeligt hårdføre.

2 kommentarer:

 1. Hej Dean!
  Jeg har (haft) bladlus på mine Chile planter og sprøjter dem med en blanding af vand sæbe og edikke, det hjælper en del men jeg er ikke helt af med utøjet endnu, kan du ellers anbefale en behandling?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vahid, jeg bruger selv denne: http://blog.krog.dk/2015/03/metode-bladlusspray.html

   Samt vander dem under bruseren med lunkent vand, det bryder bladlus'ene sig slet ikke om.. Planterne er nogenlunde ligeglade.

   Slet