søndag den 9. november 2014

Opbevaring: Mad i fryseren

Jeg bliver ofte spurgt ind til hvordan med frysning. Her er den simple måde jeg stort set fryser alting på. Intet er for småt til at blive frosset ned, har man en lille smule brun sovs, kan denne blive smags-giver i eksempelvis stegt spaghetti eller biksemad. Tomatsuppe kan blive til tomatsovs i en pizza. Det er bedre at fryse ned, end at smide ud. Finder man ud af at det slet ikke kan bruges, så kan man altid smide det ud, men udsmidning bør ikke være første valg.

På frostposen skriver jeg dato og indhold.

Herefter portionsmåler jeg hvad jeg vil have frosset.

Kommer det i en pose, lukker den så tæt på toppen som muligt. Jeg lukker med en knude man kan hive op, fremfor en der ikke kan åbnes.

Så stables det i fryseren så fladt som muligt, dette gør at frysning og optøning ikke tager lang tid. Frikadeller, pålæg, bøffer og så videre kommes i et lag, så de kan tages ud enkeltvis, på denne måde hænger de heller ikke sammen.

Denne broccolisuppe vil kunne tages ud, kommes i en gryde og være en dejlig varm suppe på under 5 minutter. Når jeg tager den ud af fryseren, så åbner jeg knuden, puster luft i og tager den frosne klump ud, dette minimere madspildet. Hvis jeg ventede til at den var optøet, så ville en del af suppen blive i posen når jeg hældte den ud, det ville være mere besværligt og spild af mad.

Resultatet er hjemmelavet fast-food.

Huskeråd!

 • Skriv altid dato på
 • Skriv altid indhold på
 • Frys altid ned i portionsanretninger


Hvorfor?

 • For så ved man hvor gammelt det er
 • Man ved hvad det er
 • Man kan altid lave mad til sig selv eller flere, med kort varsel.

2 kommentarer:

 1. God idé med at tage det frossent ud af posen. Egentligt ret logisk. Men jeg har altid tøet det op i posen - det gør jeg ikke mere :-)
  Godt indlæg og meget aktuelt.

  SvarSlet
 2. Ja, jeg gør mig i simple ting, mange tak for respons!.. Jeg har nogle børn der elsker at "selv lave mad" ved at tage mine poser ud af fryseren og vupti de har mad hurtigere end hvis det var fast-food. Hjemmelavet og med viden om nøjagtigt hvad der er i. :)

  SvarSlet