lørdag den 8. november 2014

Opskrift: Broccolisuppe

Supper har jeg, for år tilbage, altid haft svært ved at sælge til min yngste søn. Det var dog lige indtil jeg kaldte den for HULK-suppen, så var det et hit. Dejlig blød, cremet og lækker. Her med sunde flutes til.

Ingredienser:
500 g broccoli
200 g kartofler i små stykker
1 grofthakket zittauerløg
25 g smør
2 1⁄2 dl mælk
1 liter vand
2 grøntsagsbouillon-terninger
1 tsk groft salt
1 knsp friskkværnet peber

Skær broccoli i små buketter og resten af stokken i små stykker. Gem eventuelt nogle af buketterne til pynt.

Hak løget groft.

Kartoflerne skæres i tern.

Svits løget gyldent i smør i en gryde.

Tilsæt kartoffelstykkerne og svits dem med.

Efter et par minutter skulle det være klart til næste trin.

Tilsæt broccoli, salt, peber og rør det rundt.

Så tilsættes ½ liter vand og 2 grøntsagsbouillon-terninger.

Lad suppen koge, ved svag varme og under låg, i cirka 10 minutter.

Suppen blendes, måske ad flere omgange afhængigt af blender-størrelse. Stavblender kan også bruges, men det kan være svært at få suppen helt blød. Jeg bruger altid flere gryder, da jeg skal have et sted at komme den blended suppe hen.

Når alt er blended tilsættes mælken og ½ liter vand, det bringes i kog under omrøring. Jeg hælder altid vandet i blenderen først for at få det sidste med.

Lige inden det koger kommes pynte-buketterne i og når det koger tages det af blusset. Smag eventuelt suppen til, såfremt den behøver det.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar