fredag den 28. november 2014

Opskrift: Grydestegt nakkefilet med flødesovs

Ekstremt mørt, saftigt, lækkert og bare til at spise alt for meget af. Tilbehør kan være Kartoffelmos og salat. Grunden til at jeg lavede måltidet, var at vi havde noget piskefløde til overs. Så måtte jeg bygge noget omkring det.

Ingredienser:
700 gram nakkefilet
2½ dl piskefløde eller madlavningsfløde
1-2 spsk Rapsolie
2 dl vand
2 rødløg
1 kvist Rosmarin
Et par kviste Timian
1 et-fed hvidløg
Paprika
Groft salt
Groft peber
Majsstivelse til jævning af sovsen

Nakkefileten krydres godt med paprika, salt og peber.

Skær løgene ud i både, hvidløget skæres groft, vask Rosmarin og Timian.

Varm olien i en gryde og brun nakkefileten på alle sider.

Tilsæt løg, hvidløg, timian, rosmarin og vand. Skru ned til svag varme, og lad det stege under låg i en time.

Efter en time vendes stegen og steges endnu en time under låg.

Stegen skulle nu være færdig, eventuelt mål temperaturen, centrumtemperaturen være 80 grader eller højere.

Kødet tages op og pakkes ind i sølvpapir.

Væden sies fra.

Væden kommes tilbage i gryden og fløden kommes i, det bringes i kog.

Det jævnes med majsstivelse udrørt i vand, til ønsket konsistens, herefter kan det tilsmages med salt og peber.

Til slut skæres kødet ud, dette kan dog være svært og kræver en skrap kniv. Kødet er fuldstændigt mørt.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar