tirsdag den 14. oktober 2014

Opskrift: Tyrkisk flad brød (Lavash)

At rejse er at leve, og du kan ikke leve uden at spise. Så en ferie i Tyrkiet gav mig lidt inspiration med hjem. Dog magter jeg umiddelbart ikke endnu at få et Lavash til at hæve op som det bør gøre. Det er meningen det skal blive som en "Amerikansk fodbold", stor flot og imponerende, jeg må nok øve mig noget mere. Men smagen var i top.

Ingredienser:
15 g. gær
1 tsk. sukker
500 g. hvedemel
3 dl. lunken vand (under 40 grader!)
2 knsp. salt
Nigellafrø
Eventuelt også sesamfrø

Opløs sukker og gær i det lunke vand.

Stil det et lunt sted, til det begynder at gære, og der kommer lidt skum på overfladen (Kameraet må have stjålet billedet, jeg var overbevist om at jeg havde mindst et).

Mel og salt kommes i.

Ælt det cirka 10 min, til dejen bliver blød og elastisk. 

Stil dejen overdækket et lunt sted og lad den hæve i 30 minutter, til dobbelt størrelse.

Her er dejen så hævet.

Slå dejen ned, ælt den og lad den stå tildækket yderligere 30 min.

Dejen rulles ud til tynde "pandekager", formen er ikke så vigtig, her bruger jeg bagepapir på begge sider. Brug eventuelt mel på bordpladen. 

Dejen pensles med vand, nigellafrø og eventuelt lidt sesamfrø strøs over og trykkes let fast.

Brødet kommes så med bagepapiret i bunden af forvarmet ovn (250~300 grader), det tager cirka 4-5 minutter så er det færdigbagt.

Som tilbehør til lavash kan anbefales Haydari og Ezme.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar