onsdag den 26. november 2014

Opskrift: Bagt laks med honning og mandelflager

Smagfuld laks med dejlig krydder-yoghurt, salat og ris med smør.

Ingredienser:
Lakseside efter behov
Mandelflager
Honning
300 gram Græsk Yoghurt, 2%
1 spsk tørret dild
1 et-fed hvidløg
2 knsp groft Salt
1 knsp groft peber

Laksen tørres. Jeg havde skåret laksen i tre dele og brugte kun hale-enden til denne opskrift. Det er ikke nødvendigt at fjerne skæl, da skindet ikke spises.

Honning kan gøres flydende i microovnen, MEGET kort tid, alternativt kan akaciehonning bruges.

Gnid lidt salt og peber ind i laksen, hæld honning ud over og slut af med mandelflager så den er dækket til. Laksen bages i 25 minutter ved 200 grader.

Mens laksen bager, så hakkes hvidløget meget fint.

Yoghurt, salt, peber, dild og hvidløg kommes i en skål.

Og røres sammen, herefter sættes det på køl.

Når laksen er færdig, tages den ud af ovnen. Det kan godt se lidt voldsomt ud, da noget af honningen er flydt ud over og brændt af.

Her er laksen vendt om og skindet taget af, dette er ikke nødvendigt, men skindet spises ikke, så enten skal det tages af her, eller så trækker man bare laksen af skindet ved bordet.

Så er laksen klar til servering, yderst delikat.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar