mandag den 10. november 2014

Opskrift: Dessertpandekager

Når der skal hygges, eller aftensmaden er gået i ren dessert. At servere pandekager til familien, som aftensmad, har jeg aldrig fået skideballe for. Her serveret med Chokolade-flødeis med marcipan og Vanilje-flødeskum.

Ingredienser:
4 dl mel
5 dl mælk
3 æg
3 spsk rapsolie
2 tsk sukker
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk salt

Mælk og æg kommes i en skål.

Æggene piskes godt fra hinanden i mælken. Resten af ingredienserne kommes i.

Når det er pisket fuldstændigt sammen, så sættes dejen på køl i en lille halv times tid, hvis det er muligt.

Der kommes en lille smule olie på panden, eventuelt tørres der af med køkkenrulle, da panden ikke må svømme i olie. Resten af pandekagerne laves uden olie, da der er i dejen.

Pandekagen vendes efter et stykke tid og færdigbager på den anden side, de kommes på en tallerken med en anden tallerken, eller sølvpapir, ovenpå for at holde på varmen. Fugten her er også med til at gøre pandekagerne dejligt bløde.

Slutresultatet er en lækker flok pandekager, resterne gemmes med madpapir/bagepapir mellem hver pandekage. De kan varmes hurtigt i micro-ovn, eller komme med i madpakke som en lækker overraskelse.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar