søndag den 26. oktober 2014

Opskrift: Chokolade-flødeis med marcipan

Skal familien, vennerne, eller dig selv forkæles, så skal der måske is til. Det er ikke svært at lave flødeis, det er bare at komme igang og forsøge sig frem, jeg har endnu ikke lavet en is der ikke smagte bedre end købeis.

Ingredienser:
100 g Mørk chokolade
100 g Marcipan
5 stk pasteuriseret æggehvider
5 dl piskefløde
5 stk pasteuriseret æggeblommer
5 spsk hvidt sukker
1 spsk vanillesukker

Hak chokoladen.

Riv marcipanen groft.

Der bruges 3 skåle til at piske i og der piskes i angivne rækkefølge, det er ikke nødvendigt at rengøre piskeris.

De pasteuriserede æggehvider piskes stive.

De skal være så stive at skålen kan vendes på hovedet uden indholdet falder ud.

Fløden piskes stiv.

Flødeskummet skal være så stift at skålen kan vendes på hovedet uden det falder ud.

Sidste skål skal være en større stor skål. De pasteuriserede æggeblommer, sukker og vanillesukker kommes i skålen.

Det piskes godt igennem.

Sukkeret skal være helt opløst

Chokolade og marcipan kommes i den sidste skål.

Derefter vendes den hakkede chokolade og marcipan rundt.

Kom flødeskummet og æggehviderne i den sidste skål.

Vend det hele forsigtigt sammen.

Hæld massen forsigtigt over i en fryseegnet form med låg, sæt den i fryseren. Efter 30, 60 og 90 minutter tages den ud af fryseren og der vendes roligt rundt i ismassen. Herefter skal den bare stå til minimum dagen efter.

Velbekomme!

1 kommentar: