fredag den 19. december 2014

Opskrift: Sunde burgerboller

En burger er altid til at sætte tænderne i, specielt en flæskestegsburger med god sprød flæskesteg i. Denne version af burgerbollerne har fået et lille twist så de skulle være lidt sundere at gå til, det går så absolut ikke ud over smagen.

Ingredienser:
15 g gær
2,5 dl lunkent vand
300 g hvedemel
150 g grahamsmel
7 g fint salt
30 g sukker
40 g rapsolie
Sesamfrø
Nigellafrø

Mel, sukker, salt blandes i en skål.

Gæren opløses i lunkent vand.

Det hele kommes sammen i en skål.

Og æltes 5-10 minutter, til dejen slipper skålen.

Olivenolie tilsættes, det kan godt være lidt svært at få den til at bide fast i olien, men på hurtigt tempo går det fint. Det æltes en cirka 5 minutter.

Dejen sættes til at hæve i 1 time.

En time senere skulle den gerne være cirka dobbelt størrelse.

Dejen deles op i fire lige store klumper, som formes som meget flade boller.

Sesamfrø og nigellafrø spredes ud over en tallerken og bollerne trykkes ned i det, så frøene hænger ved. Det kan måske være en god ide at sikre at bollen er en smule fugtig på den side der kommer ned, hvis meget skal hænge ved.

Bollerne sættes til at hæve tildækket i 20 minutter.

Herefter kommes der bagepapir ovenpå bollerne og en anden bageplade for at holde bollerne noget nede. De skal hæve en time på denne måde.

Så skal bollerne bages 12-14 minutter, midt i en 225 grader forvarmet ovn, til de er gyldne ovenpå.

De køles ned på en bagerist.

Så er de ellers klar til brug, ganske luftige, lækre og mindre syndige.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar