onsdag den 10. december 2014

Opskrift: Stegt laks med kartofler og persillesovs

Stegt laks skal der til ind imellem, det er børnenes favorit og min opgave altid at sikre lækker sprødt skind. Her med aspargeskartofler og persillesovs, samt lidt salat med syltet chili på.

Ingredienser:
Kartofler
Lakseside (kan skæres i flere skiver)
1 dl Mælk
3 spsk margarine
4 spsk mel
Persille
Dild
Groft salt
Groft peber

Kartoflerne sættes til at koge, når vandet koger kommes lidt salt i.

Persille hakkes.

Laksen krydres med salt, peber og dild.

På skindsiden krydres laksen med salt og peber. Husk at skæl skal være fjernet.

Laksen steges i rigeligt med stegemargarine, panden skal være varm og det er skindsiden først. Flyt eventuelt lidt rundt på den med en gaffel, for at sikre at skindet ikke sætter sig fast på panden.

Når kartoflerne er færdige, så varmes 3 spsk margarine i en gryde og 4 spsk mel kommes ved, der piskes rundt under meget varme. En smule af kartoffelvandet tilsættes stille og roligt.

Mens "smørbollen" røres op, kommes halvdelen af persillen i, så den "brænder" lidt med.

Mens sovsen stadig er meget tyk, så kommes der mælk i og røres rundt. Til tider glemmer jeg at lave mål på alting, mens her bør man kunne "mærke" sig frem.

Resten af persillen tilsættes.

Der smages til med salt og peber.

Laksen steges på den anden side, skindsiden er nu helt sprød og laksen skal steges færdig.

Efter en del minutter skulle laksen være på plads og maden kan nydes.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar