søndag den 21. december 2014

Opskrift: Forloren hare

En klassiker, her serveret med kartofler, surt (asier, rødbeder, agurkesalat), lidt salat og tyttebær. Jeg har flere versioner af denne, så der kommer nok en Forloren har II, III og så videre. Lækkert er det og bare så dejligt på madpakken efterfølgende, eller i microovnen og så til morgenmad som den yngste søn nok foretrækker.

Ingredienser:
500 g hakket svin
500 g hakket oksekød
Mange stykker bacon i skiver
2 æg
1½ tsk groft salt
½ tsk groft peber
2½ dl mælk
Kulør
2 dl madlavningsfløde
3 spsk mel
1 oksebouillonterning

Hakket svin, oksekød, æg, salt og peber kommes i en skål.

Det blandes, jeg bruger hænderne, da en maskine vil lave farsen alt for lind.

Farsen ligges i et ildfast fad, bare rolig, det ikke skal ind i ild.

Farsen dækkes godt til med bacon, jeg starter i enderne og overligger og så mødes i midten. Det kan være en god ide at sætte bacon fast nederst i midten med kødnåle, da baconen kan have tendenser til at kravle op. Haren sættes i ovnen på forvarmet 250 grader i 15 minutter.

Mens haren er i ovnen tager man mælken og kulør, dette blandes så man får en mørk cacao farve.

Efter 15 minutter skulle haren gerne have taget lidt farve.

Den overhældes med kulørmælken og kommes tilbage i ovnen på 170 grader, den skal have 1 time på denne temperatur. Hvert 5. minut (gerne lidt oftere) skal haren overhældes med kulørmælken, så sørg for at have plads til at en lille sovseske kan få fat i kulørmælken.

Efter 1 time i ovnen, skulle du meget gerne have en perfekt hare. De sidste 5 minutters tid skal der ikke overhældes, dette for at baconen lige kan nå at få væden af.

Bacon tages op af væden og stilles på et spækbræt.

Væden sies op i en gryde og bringes i kog, bouillon tilsættes. Den bedste måde på at lave sovsen er dog ved at lave den opbagt med melbolle, fremfor meljævning, men denne dag havde jeg desværre alt for stærke smerter, så var denne måde bedre, men sovsen smager dog mere af mel.

Mel og madlavningsfløde skal blandes i en meljævner. Der mangler desværre billeder, da min ryg drillede den dag.. Men sovsen jævnes op med denne blanding og smages til med salt og peber.

Haren er nu klar til at blive skåret ud og serveret.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar