lørdag den 6. december 2014

Opskrift: Flæskesteg

Jeg har forsøgt mig med utallige versioner af flæskesteg, men vener altid tilbage til denne opskrift. Det giver mig en mør, saftig flæskesteg næsten altid med garantisprøde svær. Lige som den bør være.

Ingredienser:
Flæskesteg, eventuelt selv skåret ud.
En flok laurbærblade, kan undværes hvis man ikke kan lide smagen
Groft salt
Groft peber
Kogende vand

Flæskestegen kommes på hovedet i et lille fad ovenpå laurbærblade, der krydres rundhåndet på flæskestegens underside med salt og peber. Kogende vand hældes ved til lige over sværen. Flæskestegen kommes i ovn på 180 grader.

Flæskestegen tages ud efter 30 minutter i ovnen.

Den vendes om og der saltes mellem hvert svær, jeg bruger skaftet fra en teske til at holde sværene fra hinanden mens jeg hælder salt i. Flæskestegen kommes tilbage i ovnen i 1½ times tid. Efter 1½ time skrues der op på 250 grader og man holder øje med sværene. Varmen skal over 225 før sværene popper.

Når sværene er poppet tages flæskestegen ud af ovnen og er således klar til servering, væden er formidabel til sovs, eller kan fryses ned til senere brug. Gemmes rester i køleskabet må det ikke være i lukket beholder, da sværene så bliver bløde!.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar