torsdag den 25. september 2014

Opbevaring: Syltede rødbeder

Efteråret er igang, vinteren nærmer sig og der er tilbud på rødbeder. Så nu skal der syltes!

Ingredienser:
2 kg rødbeder
1,5 liter eddike
600 gram sukker
2 tsk. atamon
Groft salt


1. Rødbederne koges i vand med ca. 1 spsk. salt per liter vand. Kogetid 30-60 minutter.
De er færdige, ligesom når kartofler er færdige. Tag eventuelt en kødnål og mærk efter om den slipper nålen, ligesom en kartoffel, den må gerne være lidt hård.

2. Når de er færdigkogte hældes vandet fra og koldt vand hældes på. Når de er afkølet kan skrællen smuttes af.

3. Rødbederne skæres i skiver, jeg bruger her en rillet kniv, det giver lidt sjovere skiver.

4. Eddike og sukker bringes i kog.

6. Der røres rundt til sukkeret er opløst og det koger. Til slut røres atamon i.

Så ligges rødbederne i glas, overhældes med lagen og låget lukkes tæt. Mine ryger i køleskabet efterfølgende.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar