lørdag den 1. november 2014

Opskrift: Pommesfrites i olie

Pommesfrites er faktisk meget let at lave, samt kan forberedes i god tid og blive klar som tilbehør på ingen tid. Det er ikke sidste gang jeg laver disse!. Det var svært at få saltet til at binde sig til disse pommesfrites, men syntes man der skal være saltet smag, så drys salt på mayonnaisen, eller remouladen og bland det rundt, så får du lige meget salt-smag med hver gang.

En flok bagekartofler
1 liter rapsolie
Groft salt

Kartoflerne skrælles.

De skæres ud i stave og ligges i koldt vand i en time, dette fjerner noget af stivelsen fra kartoflerne.

Vandet hældes fra og kartoffelstavene tørres af.

Olien kommes i en gryde og varmes op, herefter kommes lidt af kartoflerne i ad gangen, pas på da kartoflerne stadigt indeholder vand og vil få det til at boble godt op.

Kartoflerne skal ikke have mere end et par få minutter før de tages op og ligges til side.

Læg kartoflerne i et fladt lag, ikke som vist her, da de faktisk klæber sammen. Kartoflerne stilles i køleskabet.

Et par minutter inden maden skal serveres, sættes olien til at koge og kartoflerne tages ud af køleskabet. Kartoflerne kommes i den varme olie, her skal de igen ikke have lang tid før de bliver dejligt sprøde.

De kan kortvarigt ligges på køkkenrulle for lige at tage det meste af olien, herefter skal de bare på bordet og saltes.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar