Normalt tager jeg til Gartneri Toftegaard's chili-smagning, men denne gang var jeg på ferie. Så på opfordring arrangerede jeg en privat smagning.
Dette var så, igen, et af de arrangementer hvor jeg planlagde med hovedet under armen.
Alle overlevede, nogle fik rykket grænser, andre blev overrasket over at chili faktisk smager af andet end bare ild i munden. Nogle chili smager ikke så godt alene, men bedre i en ret, ligesom meget andet krydderi.
18 forskellige chili var på menuen, fra Styrke 0 (Snack peber) til verdens stærkeste (Carolina Reaper).
På bordet med chili var der også to forskellige chili-popcorn, en mild med 3 styk Habanero 'Limon' og en lidt mere krydret med én Trinidad Scorpion Morouga Blend.Se mere om chili'erne her.
Arrangementet sluttede af med Chili-Con-Carne (én Bhut Jolokia Chocolat til 2 kg kød) med ris og Creme Fraiche, samt en varm chili-pasta (lavet på Trinidad Scorpion Morouga Blend).
Hertil en velfortjent kold øl.
Alle deltagere fik en "lille chili-pasta gave" med hjem.
Og det var vældig hyggeligt. Dog en lidt "brændene" oplevelse ;)
SvarSlet