Squashfrikadeller med kartofler, sovs og salat. Jeg havde flere squash i haven, så jeg har taget 3 * Opskriften. Så er der lidt mere til madpakker og andre dage. Det essentielle i opskriften er selve squashfrikadellerne.
Ingredienser:
225 g squash (revet og knuget fri for væde)
75 g løg (revet)
2 æg
6 tsk rasp
salt og peber
evt. lidt mel
evt. basilikum, timian og rosmarin
Oliven olie (til stegning)
Kartofler
Løvstikke
Eventuelt en sovs:
Grøntsagsbouillon
Kulør
Kartoflerne steges med løvstikke blade og salt
Squash, løg, æg, rasp, salt og peber og krydderier blandes godt sammen. Husk virkeligt at vride squash'en, jeg havde desværre ikke gjort jobbet ordenligt, dog er smagen helt i top.
Farsen kommes på en varm pande med oliven olie.
Og vendes efter et stykke tid.
Når kartoflerne er færdige kan der laves en brun sovs ud af kartoffelvand, lidt bouillon, salt, peber, mel/vand-blanding (alternativt maizena majsstivelse og vand) og kulør.
Der er flere squash på planten i haven, så der går nok ikke mange dage før jeg forsøger med en portion til. Her skal jeg nok taget mig sammen til at trække mere væde ud.
Resterne af frikadellerne og kartoflerne bruges til madpakker de næste par dage. Størstedelen af frikadellerne er røget i fryseren til fremtidige madpakker.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar