onsdag den 27. august 2014

Opskrift: Chili pasta, ala Sambal oelek

Her er en opskrift, der er specielt god til ekstremt stærke chilier. Resultatet er en pasta, som man kan dosere efter behov.

Ingredienser:

Blendes:
1 "1-Feds hvidløg", eller 1-3 almindelige fede, efter behov
Chili, her brugt en hel Trinidad Scorpion Morouga Blend
1 dl raspolie (eller anden smagsneutral olie)

Kan undværes, men ellers også Blendes:
1 knivspids stødt spiskommen
1 knivspids kanel
1 knivspids salt
1 tsk citronsaft
1 tsk sukker

Tilsættes:
1 dåse tomatpure (140 gram)

Overhældes:
Cirka 1 dl raspolie (eller anden smagsneutral olie)

 Fremgangsmåde:
  1. Alt der er under "Blendes", blendes godt sammen, eventuelt med stavblender.
  2. Herefter tilsættes tomatpure og røres forsigtigt rundt.
  3. Slutteligt hældes det i beholder og overhældes med olie, der skal dække.

Personligt bruger jeg den til næsten alt, her nogle forslag;
  • Dryppe olien ud over salat
  • Blande i kødsovs retter
  • Som supplement til Chili Con Carne
  • Tortiallas
  • Som dip, her dippes ganske forsigtigt
  • Blande i remouladen, evt til HOT-dog ☺
  • Blande i mayonnaisen, løfter pommes-frites lidt
  • Dryppe lidt olie ud over en portion is

3 kommentarer:

  1. Jeg må indrømme at det lyder godt, men du får altså lov til at beholde disse stærke sager for dig selv :)
    Flot billede.

    Kh. Linette

    SvarSlet
  2. Med en Trinidad Skorpion Beruga Blend får denne pasta får en fascinerede frugtagtig duft kombineret med et magtfuldt bid i eftersmagen.
    Man skal dog passe på at hvidløget ikke bliver for dominerende (3 almindelige fed er egentlig for meget til een Trinidad Skorpion)

    Hilsen Martin

    SvarSlet
  3. Hej Dean
    Jeg er virkelig imponeret over smag og styrke i den stærke af de 2 pastes.
    Fantastisk produkt :)
    Hilsen
    Mads

    SvarSlet