onsdag den 17. september 2014

Opbevaring: Tørring af chili

Tørring af chili kan skrives ganske kort.

På billederne fra Venstre til højre er det følgende chili: Bhut Jolokia Purple, Trinidad Scorpion Morouga Blend, Bhut Jolokia.

1. Jeg fjerner stilk (IKKE frutstolen), vasker og tørre dem.
2. Jeg ligger dem i tørremaskinen, sætter den på 70 grader og 12 timer (max er 12 timer, så efter 12 indstil igen), med låg på. Billedet er uden låg, for bedre at kunne se chiliene.

3. Først når chili'en er helt tør, mærk om den ville kunne pulveriseres, stoppes maskinen, disse har fået omkring 24 timer på 70 grader.
4. Jeg skriver dato, chili navn og styrke på et stykke gennemsigtigt tape og sætter det på et glas eller skriver det på en frostpose.
5. Jeg ligger chiliene i den valgte beholder.

Så holder chiliene sig ganske fint indtil næste sæson. På denne måde holder de en god styrke, men en stor del af aromaen forsvinder. De gør sig fremragende som krydderi.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar