Opskrift: Citronfromage
Dejlig citronsmag, saftig, blød og med drømme om solskin og sommer. En lækker dessert.
Ingredienser:
4 stk pasturiserede æggeblommer
3 stk æggehvider
2 dl piskefløde
4 blade Husblas
1½ dl Sukker
1 stk økologisk citron
Pynt:
1½ dl piskefløde
Skyl og riv skal af citronen.
Pres al saft ud af citronen.
Læg husblas i blød i en skål koldt vand.
I en skål piskes æggehviderne stive.
I en anden skål piskes fløden til flødeskum.
I en tredie, stor skål, kommes æggeblommer og sukker i.
Pisk æggeblommer og sukker.
Vend citronskal i de sukkerpiskede æggeblommer.
Hæld vandet fra husblas og smelt dem i citronsaften i en gryde på mellem varme, straks det er smeltet skal det i blandingen.
Hæld den smeltede husblas i den tredie skål i en tynd strålen, mens du pisker. Rør rundt i blandingen indtil den bliver tykkere.
Vend da æggehvider i blandingen.
Rør det forsigtigt rundt.
Vend flødenskummen i blandingen.
Rør det forsigtigt rundt.
Fordel blandingen i portionsglas. Jeg fik til 6 store glas.
To timer senere piskes 1,5 dl. piskefløde til flødeskum.
Fromagen pyntes med flødenskummen og eventuelt andet pynt, kunne være citronskal som vist.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar