søndag den 19. oktober 2014

Opskrift: Burgerboller

Jeg har normalt holdt mig fra bagværk, men denne dag ville jeg gerne lave burgere, men bare med hjemmelavet boller. For første gang fik jeg lavet nogle burgere man faktisk kunne gabe over. Det er så ikke sidste gang jeg bager.
Dog er der en stor del hæve tid, så min planlægning var helt hen i vejret og familien fik aftensmad lidt i ni om aftenen. Et pift til burgerne kan være at bruge syltet chili som denne har.

Ingredienser:
15 g gær
2,5 dl lunkent vand
450 g hvedemel
7 g fint salt
40 g sukker
40 g blødt smør i tern
sesamfrø

Opløs gær i det lunkent vand. Hæld en smule mel i inden sukker og salt tilsættes.

Resten af melet kommes i.

Dejen æltes i 10 minutter til den er smidig, elastisk og slipper skålen.

Smørret kan gøres klar mens dejen æltes.

Tilsæt smørret og ælt dejen yderligere 5 minutter.

Stil dejen lunt og tildækket til hævning i 1 time.

Efter en times tid, er den hævet til cirka dobbelt størrelse.

Dejen tages op, vejes og opdeles i 8 lige store stykker.

Hver bolle trykkes flad og der kommes rigeligt med sesamfrø på, inden de lægges på en bageplade med bagepapir.

Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 20 minutter. Jeg bruger en normalt størrelses ovn og har kun plads til 4 boller per bageplade.

Efter 20 minutter lægges nu en bageplade ovenpå klædet, denne holder en vægt og rykker let ned. Bollerne skal nu hæve endnu en time under pladen.

Herefter er de hævet.

Bollerne bages 12-14 minutter, midt i en 225 grader forvarmet ovn, til de er gyldne ovenpå.

Lad dem køle lidt ned på bagerist.

Velbekomme!

1 kommentar:

  1. Ej hvor smart med bagepladen til at holde dem flade. Det må prøves næste gang jeg laver burgerboller

    SvarSlet