søndag den 14. september 2014

Opskrift: Tomatsuppe

Så skulle aftensmaden have en snert af efterårhygge med sig, dejlig lun tomatsuppe.

Ingredienser:
3-4 gulerødder, halveret og skåret i grove skiver
~500 gram tomater (uden skind)
1 løg (groft hakket)
2 1-fed hvidløg (groft hakket)
20 gram Smør
1 Pimenta Barro do Ribiero (bare i 4 både)
Basilikum, frisk eller tørret
1 liter grøntsagsbouillon
1½ tsk salt
1 tsk sukker
Meget lidt hvid peber (det er noget stærkere end sort)
250 gram Fuldkorns suppehorn


Så fik jeg klarsyn da suppen var færdig. Tomaterne var fra friland og havde desværre ikke så meget smag. Jeg havde også fået lidt for meget hvid peber i. Det gjorde ikke så meget, da jeg havde glemt at tage billede af tilbehør.

Ekstra ingredienser, hvis smag ikke er på plads: 30 gram Smør
140 gram Tomatpure

Tilbehør:
Brød hvis man har noget til overs
Cheasy Fraiche 5%


1. Først steges 20 gram smør, sammen med løg og hvidløg, til løgene bliver blege.


2. Herefter kommes gulerødder, tomater, chili, Basilikum, salt og sukker i. Tilsæt ½ liter bouillon.

3. Efter 10 minutter sættes suppehorn over efter anvisning.

4. Tomatsuppen blendes med en stavblender, til alt er ensartet og flydende.

5. Resten af bouillonen (½ liter) kommes i og der røres rundt og suppen koger op.

6. Der smages til. Hvis det er for stærkt, kan der kommes 30 gram smør i til at lindre lidt. Hvis tomaterne ikke har givet nok smag af tomater, så kan tomatpure kommes i, prøv med lidt ad gangen. Huske at røre/piske godt sammen.

Så er der ikke flere trin, andet end at sætte sig til bords.

Velbekomme

1 kommentar:

  1. Meget lækker :)
    Men ind i mellem lidt for stærk til mig.

    Kh. Linette

    SvarSlet