Opskrifter


Jeg ELSKER at lave mad, købe ind, få inspiration og eksperimentere. Jeg bruger dagligt omkring 2 timer på indkøb og madlavning, dette er yderst mediterende for mig.

Familie markeringen er for os:

2014: Vi er to voksne og to børn (11 og 13 år)

Opskrift-index:
Agurkesalat
Bacon-Cheese Burger
Baconsvøbte porre
Bagt laks med honning og mandelflager
Beignetdej, dej til friturestegning.
Bløde løg
Broccolisuppe
Burgerboller
Chickennuggets
Chili Con Carne
Chili pasta, ala Sambal oelek
Chili-Popcorn
Chokolade-flødeis med marcipan
Citronfromage
Citrusfilet
Dessertpandekager
Fadkoteletter
Fish & Chips
Flæskesteg
Foccacia med tomat og basilikum
Forloren hare
Franskbrøds-pizza
Frikadeller med forårsløg
Fuldkornspizza idé
Fuldkornspizza-grundopskrift
Fødselsdagsboller
Grillet and på rotesserie og andesovs
Grillet citronmarineret lammemørbrad
Grillkylling på rotesserie
Grydestegt nakkefilet med flødesovs
Hot græsk yoghurt, hvidløgs dip
Hot Salsa
Hvidløgsdressing med Græsk Yoghurt
Irish Coffee
Julefrikadeller
Kartoffelmos
Kartoffelmostoppe
Krebinetter med kartofler og salat
Kyllingelår på rotisserie med råstegte kartoffelbåde
Kød og Squashtimbale
Lammekoteletter med salat, tzatziki og hvidløgsflute
Lammekrone i ovn
Langtidsbraiseret cognacflamberet lammeskank
Langtidsbraiseret lammeskank med kartofler, grønt og brun sovs
Lasagne
Lille brunch
Madpandekager
Madpandekager med kyllinginderfilet
Madtærte med and og forårsløg
Madtærte med laks og broccoli
Madtærtebund
Mandelsmåkager
Millionbøf
Mørbradgryde
Nudelsuppe med hakket oksekød og kokosmælk
Oksekødsfrikadeller
Ovn pommesfrites
Paprika-kylling med bacon i tomatflødesovs
Paprikakylling rester med ris og salat
Pasta med milliondeller
Pebernødder med bagepulver
Pizzasovs
Pommes rösti med æg
Pommesfrites i olie
Porresuppe
Pølsespaghetti
Rejsemad - Stegt pasta med grønt og kød
Rejsemad - Åben "kebab"
Rester af fadkoteletter, med pasta og salat
Ris med champignon, tomat, forårsløg og chili.
Salat
Soya-Fettuccine og Soya-kødsovs
Spaghetti allá Cabonara med fløde
Spejlæg med cremet, flydende blomme
Squashfrikadeller
Stegt laks med kartofler og persillesovs
Stegt pasta med oksekød og rest fra tomatsuppe
Stegt ris med flæskesteg rester, chili og grønt
Stegt soyapasta med Champignon og anderester.
Stegt spaghetti
Stegt spaghetti med kød og spidskål
Stegt torskerogn
Stegte ris og lakserester med persillesovs
Sunde burgerboller
Sunde flutes
Syltede rødbeder
Syltet chili
Tomatsovs
Tomatsuppe
Torsk og rejer i tomatfad, med ris og karrysovs
Tyrkisk flad brød (Lavash)
Tyrkisk tomatsalsa (Ezme)
Tyrkisk yoghurt dild dip (Haydari)
Tyrkiske frikadeller (Köfte)
Tzatziki
Vaniliekranse
Vanilje-flødeskum

Her kan mine opskrifter ses, opdelt i kategorier.

Familie
    - Uden chili.
    - Med chilli.
Single
    - Med chilli.
Snack.
Tilbehør.

Betragt alle mine opskrifter som værende inspiration, for mig er opskrifter trods altid kun en inspiration.

Jeg får eksempelvis inspiration ved at se på "indhold" på varerne i supermarkederne, dette eksempelvis salsa'er, færdigmad, med mere. Læs: Jeg er ikke den hurtigste at købe ind med.

Jeg kan anbefale at man har "Frøken Jensens kogebog", ja det lyder måske gammeldags, men den er faktisk god som opslagsværk.

Mad for mig, er noget der så vidt muligt skal være simpelt og af råvarer, med fyldig smag og overskueligt at lave. Alle mulige rester skal kunne genbruges, måske som tilbehør i madpakker, salater, eller til ny opskrift.
Køleskabet og fryseren afspejler også dette ganske fint.

Jeg laver også gerne for meget mad, med henblik på at der findes dage hvor det bare skal være nemt, men stadig med god, hjemmelavet, sund mad. En stor fryser et must.

Min passion ødelægger desværre muligheden for besøg på restauranter. Stort set efter hvert restaurantions besøg, går der lige par uger inden jeg laver det samme derhjemme. Dog lige med det ekstra twist/pift som der måske manglede for at gøre det helt perfekt, eller simpelt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar