lørdag den 25. oktober 2014

Opskrift: Oksekødsfrikadeller


Til tider skal frikadeller genopfindes en smule, det kan være rent okse, kylling, lam, fisk, eller bare grøntsager. Her en version jeg også nyder at lave. Her serveret med dejlig stegt spaghetti.

Ingredienser:
500 g hakket oksekød
100 gram Havregryn
3 dl mælk
2 æg
3 forårsløg
1 Løg
1 et-fed hvidløg
2 tsk groft salt
½ tsk groft peber
1 tsk paprika
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk. stødt koriander
Rigeligt med stegemargarine

Forårsløg hakkes fint, det er meningen at man skal kunne smage konsistensen, uden at den dominere.

Løget hakkes ligeledes fint, så man får konsistensen uden de store løgstykker.

Hvidløg presses og hakkes efterfølgende fint.

Mælk hældes i en skål, æggene slåes ud i det og piskes rundt.

Resten af ingredienserne, på nær havregryn kommes i skålen og blandes godt og grundigt med hænderne. Piskes det, eller kommer i en "food-processor", så bliver farsen meget fin og tæt, hvilket jeg ikke helt bryder mig om.

Til sidst kommes havegryn i og det blandes godt sammen med hænderne.

Det færdige resultat er en dejlig saftig og ikke helt lind, men heller ikke for fast fars.

Farsen kommes på frostpose og der klippes et lille hjørne af, en "twix-it" sættes for enden.

Der kommes rigeligt med stegemargarine på panden, når det er varmt, så presses farsen ud af posen. Lad ikke posen komme for tæt på, den smelter!

Farsen "klippes" af med en gaffel, bare lav dem lidt høje, så de selv kan falde en smule.

Sådan laves frikadeller nemt og uden at skulle forme dem i hænderne. Et lille tricks jeg lavede da jeg skulle lave 1000 frikadeller til mit bryllup.

Det blev til omkring 900 gram frikadeller ud af 500 gram oksekød. Rigeligt til familien og massere til efterfølgende madpakker og hånd-deller.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar