tirsdag den 20. januar 2015

Opskrift: Pebernødder - uden bagepulver

Lækre hotte pebernødder, som der ikke feder så meget. Nok mest fordi man faktisk nyder dem mere end man spiser dem, husk mælk til. Det er ikke at anbefale at spise disse til kaffe/the, hvis man ønsker det kan man jo blot lave opskriften uden chili.

Ingredienser:
175 g sukker (ca. 2 dl)
1 æg
2 spsk Karolines Køkken® Piskefløde 38%
250 g hvedemel (ca. 4 1⁄4 dl)
2 knsp hjortetaksalt
1⁄2 tsk stødt kanel
1⁄2 tsk stødt hvid peber
1⁄2 tsk stødt ingefær
1⁄2 tsk stødt nellike
100 g smør
1 Trinidad Scorpion Morouga Blend
1 Carolina Reaper

Chili hakkes meget fint, næsten til smør konsistens. Sukker og æg piskes til luftig æggesnaps, desværre blev billedet af dette ikke til noget.

Fløde og chili kommes i æggesnapsen.

Resten af ingredienserne kommes i skålen.

Det hele piskes godt sammen, dejen bliver meget fedtet.

Dejen stilles i køleskab mindst en halv times tid.

Jeg har taget bagepapir på bordpladen og tapet den fast, dette bruger jeg til at rulle dejen til stænger på.

Pebernødderne formes til små kugler og kommes på bagepapir på en bageplade.

Pebernødderne skal bare have 9-12 minutter på 200 grader. Herefter skal de køle af og så er det ellers bare at nyde løs.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar