mandag den 26. januar 2015

Opskrift: Kyllingeoverlår i appelsinfløde

Lækker kylling, med salat og ris som tilbehør, samt en appelsinfilet, smager for mig som sommerferie. Inspirationen hentet fra en restaurant på Gran Canaria, Oscar, tilbage i starten af 2000. Smagen er helt i top, men noget "fedtet", næste gang vil jeg nok igen bruge kyllingfilet, eller alternativt hælde noget af fedtet fra inden fløden kommer i.

Ingredienser:
4 Kyllingoverlår med rygstykke
250 ml madlavningsfløde (4%)
2 Appelsiner som filet
6 Champignon
40 g stegemargarine
Mandelflager
2 knsp groft peber
Groft salt
Paprika
Peber
Karry

Champignon renses, skæres i halve og så i store stykker, her 4 per halve champignon, disse er dog også noget store.

Stegemargarine kommes på varm pande med champignon og groft peber. De steges til ønsket resultat.

Kyllingen krydres med groft salt, paprika og karry.

Herefter kommes kylling på panden med skindsiden nedad, høj varme og der krydres på indersiden.

Kyllingen steges på alle sider.

Champignon, appelsinfilet og madlavningsfløde hældes i panden. Gem eventuelt et par appelsinfileter til pynt. Her vil jeg nok i fremtiden hælde fedtet fra, da saucen blev lidt fedtet.

Nu skal kyllingen simre i et godt stykke tid til centrumtemperatur er over 75 grader. Mit målte 90 da jeg stoppede, jeg har ikke god erfaring med mit termometer at stoppe på 75.

Når kyllingen er færdig, så burde sovsen også være kogt lidt ind.

Eventuelt kan lidt mælk tilsættes, hvis den er kogt for meget ind.

Tallerken kan anrettes, risen er her kommet i en form og så hældes lidt sauce over og mandelflager.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar