torsdag den 15. januar 2015

Opskrift: Rugbrød

Det er måske ikke lige til at se, men nybagt lunt rugbrød, med smør der bare smelter og så lækkert pålæg der lunes ovenpå, det er bare livet. Familien herhjemme kunne vist nok godt bruge et par rugbrød til.

Ingredienser:
½ kg Amo Fuldkornsrugmel
100 g Amo Hvedemel
3 dl kærnemælk
1½ dl vand
25 g gær
½ spsk. salt

Kærnemælk og vand blandes sammen og lunes til 37 grader, eventuelt ved hjælp af microovn. Gæren opløses i blandingen og efterfølgende tilsættes resten af ingredienserne og det æltes til det er ensartet.

Dejen hæves i 40 minutter.

Smør bageforme og kom dejen i, eventuelt rul det til et brød inden og så lig brøddet i. Brødet skal nu efterhæve i små 20 minutter. Herefter skal brødet pensles med vand og prikkes med en gaffel.

Brødet placeres nederst i ovnen, hvorefter den tændes til 200 grader, brødet skal nu bages i cirka 75 minutter.
Køl brødet af på en bagerist, om muligt. Der er ikke noget så lækkert som lunt nybagt rugbrød, men det kan være lidt klægt at skære i hvis det ikke lige får lov til at køle lidt af.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar