søndag den 11. januar 2015

Opskrift: Lille brunch

En lille hurtig brunch tallerken, med inspiration for ægget fra Fransk børne-kogebog. Det er ikke ligefrem en slanketallerken, men engang imellem skal øjne og sjæl forkæles.

Ingredienser:
Bacon
1/4 dåse backed beans
5 gram revet Emmentaler
½ knsp fint salt
1 æg
2 pølser
1 skive toastbrød

Pølsen kan snittes, ikke dybt, men ganske fint. Den kommer på pande ved svag varme, en pølse har godt af lang tid ved svag varme. Der skal ingen fedtstof på panden, jeg bruger selv støbejerns pander uden slip let. Ved at snitte lidt i pølsen forhindre du den i at springe, samt varmen og den røgede smag fordeles meget mere.

Bacon skæres ud i ønsket skiver, jeg skære altid det øverste af, da jeg kun har erfaring med at det bliver gummi konsistens.

Bacon steges og ligges på køkkenrulle efterfølgende.

Æggeblomme og æggehvide adskilles og salten kommes i æggehviden.

5 gram Emmentaler rives fint.

Æggehviden med saltet piskes til det er helt stift.

Efterfølgende vendes Emmentaleren forsigtigt i.

Æggehviden kommes eventuelt på en pande, eller bradepande med bagepapir. Der formes et lille hul i til blommen og æggehviden kommes i forvarmet ovn på 335 grader i 3 minutter.

Herefter tages æggehviden ud af ovnen og æggeblommen kommes i hullet og det skal tilbage i ovnen yderligere 4 minutter. Ventetiden kan bruges på at riste brødet og komme lidt smør på.

Backed beans sættes over i en gryde.

Pølserne vendes med jævne mellemrum og skulle meget gerne være lækre og varme helt ind til midten.

Backed beans skal gerne lige op og boble og så er den klar.

Ægget her har fået 4½ minut, efterfølgende har jeg testet med 4 minutter som er mere passende, det vigtige er at blommen er smilende og æggehviden rundt om blommen ikke er slimet. Alt kan afhænge af ovn med mere, så se efter 3 minutter om hvordan det ser ud. Nu kan tallerkenen dækkes og der kan nydes en dejlig brunch.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar