tirsdag den 6. januar 2015

Opskrift: Citrusfilet

Ikke så meget en opskrift, men måske en alternativ anvendelse af citrusfrugter, det er yderst delikat i salater. Man kan da godt bare spise frugterne, men på denne måde blive de ekstremt lækre og nærmest en delikatesse.

Ingredienser:
Citrusfrugter, her appelsin

Frugten vaskes og enderne skæres af ind til frugtkødet.

Herefter føres den skarpe kniv langs frugtkødet og skære frugtkødet fri fra skrællen.

Der arbejdes stille og roligt rundt om frugten.

Slutteligt er frugten fri for skræl.

Her to frugter der er "skrællet".

Herefter skæres fileterne fri, der tages fra frugtvæggen og ned ind til midten.

Så tages der fra den anden side og ind til midten.

Resultatet er en flot citrusfilet.

Frugterne bearbejdes til alle fileter er skåret, skulle der være kerner fjernes disse blot forsigtigt.

Citrusfileterne kan arrangeres i en skål og er klar til servering, brug eller hvad der nu skal til. Resterne fra frugterne kan eventuelt presses ud over, så al saften også kommer med.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar