Sider
▼
fredag den 31. oktober 2014
Opskrift: Grillet citronmarineret lammemørbrad
Utroligt dejlig mør lammemørbrad med frisk citrussmag. Her serveret med bløde løg, kartoffelmostoppe, baconsvøbte porre, ærter, en rest brun-sovs der lå i fryseren og med hvidløg-flutes som tilbehør.
torsdag den 30. oktober 2014
Opskrift: Baconsvøbte porre
Porre når de skal være tiltalende selv for børn, giver et lille pift til aftensmaden, samt til øjnene.
onsdag den 29. oktober 2014
Opskrift: Kartoffelmostoppe
Rester fra kartoffelmos får nyt liv i tilbehør til en anden dag, det er en fryd for øjet at se disse lækkerier på bordet.
tirsdag den 28. oktober 2014
Opskrift: Kartoffelmos
Simpelt, cremet og utroligt mættende. Kartoffelmos er noget man laver med kartofler, ikke noget der kommer i breve eller pulverform.
mandag den 27. oktober 2014
søndag den 26. oktober 2014
Opskrift: Chokolade-flødeis med marcipan
Skal familien, vennerne, eller dig selv forkæles, så skal der måske is til. Det er ikke svært at lave flødeis, det er bare at komme igang og forsøge sig frem, jeg har endnu ikke lavet en is der ikke smagte bedre end købeis.
lørdag den 25. oktober 2014
Opskrift: Oksekødsfrikadeller
Opskrift: Stegt spaghetti
Spaghetti rester?, aldrig smide ud, eventuelt steg det på panden med udvalgte krydderier, det smager bare himmelsk.
fredag den 24. oktober 2014
Opskrift: Vanilje-flødeskum
Måske syntes du at flødeskum i sig selv er lidt "mat" i smagen, prøv at tilsætte en smule vaniljesukker.
torsdag den 23. oktober 2014
Opbevaring: Agurkesalat
Agurkesalat er lækkert, og når man har et drivhus der producere mere end man kan spise med det samme så er det jo bare at komme igang med at sylte.
onsdag den 22. oktober 2014
Opskrift: Lammekrone i ovn
En af måderne at få dejlig, smagfuld og mør lammekrone på. Her serveret med pommes rösti og salat til.
tirsdag den 21. oktober 2014
Opskrift: Pommes rösti med æg
Pommes rösti, denne er en stor, ekstremt svært at få til at lykkedes for mig, nok fordi jeg ikke har en "slip-let" pande, så jeg skal nok lave et indslag med hvordan de mindre laves, der har jeg en lidt anden indgangsvinkel og lidt ændringer i opskriften.
mandag den 20. oktober 2014
Opskrift: Stegt torskerogn
Endnu en mad der har fulgt mig siden 1980'erne, stegt krydret torskerogn. Denne er med syltet chili.
søndag den 19. oktober 2014
Opskrift: Burgerboller
Jeg har normalt holdt mig fra bagværk, men denne dag ville jeg gerne lave burgere, men bare med hjemmelavet boller. For første gang fik jeg lavet nogle burgere man faktisk kunne gabe over. Det er så ikke sidste gang jeg bager.
Dog er der en stor del hæve tid, så min planlægning var helt hen i vejret og familien fik aftensmad lidt i ni om aftenen. Et pift til burgerne kan være at bruge syltet chili som denne har.
Dog er der en stor del hæve tid, så min planlægning var helt hen i vejret og familien fik aftensmad lidt i ni om aftenen. Et pift til burgerne kan være at bruge syltet chili som denne har.
lørdag den 18. oktober 2014
Opbevaring: Syltet chili
En måde at opbevare sine chili på, kan være at sylte dem. Dem som har været frosne kan også tages op og syltes senere, de vil dog måske være lidt mere bløde. Denne syltning giver en stærk lage og også dejligt stærke sprøde chili.
fredag den 17. oktober 2014
torsdag den 16. oktober 2014
Opskrift: Spejlæg med cremet, flydende blomme
Selv de mest simple og enkle ting skal nydes fuldt ud. Denne form for spejlæg har fulgt mig siden 1980'erne, smagen er lækker, krydret og mætter. Det er unødvendigt at vende spejlæg og de er ikke altid lige lækre når de er "slimet" ovenpå af æggehviden, her er måske løsningen.
onsdag den 15. oktober 2014
Opskrift: Tyrkiske frikadeller (Köfte)
tirsdag den 14. oktober 2014
Opskrift: Tyrkisk flad brød (Lavash)
At rejse er at leve, og du kan ikke leve uden at spise. Så en ferie i Tyrkiet gav mig lidt inspiration med hjem. Dog magter jeg umiddelbart ikke endnu at få et Lavash til at hæve op som det bør gøre. Det er meningen det skal blive som en "Amerikansk fodbold", stor flot og imponerende, jeg må nok øve mig noget mere. Men smagen var i top.
mandag den 13. oktober 2014
Opskrift: Tyrkisk yoghurt dild dip (Haydari)
Endnu en af de små lækre, ekstremt simple, opskrifter man kan lave med en yoghurt, ja en Græsk yoghurt til Tyrkisk mad, der er nok nogle der vil vende sig i graven, men det smager fortrinligt.
søndag den 12. oktober 2014
Opskrift: Tyrkisk tomatsalsa (Ezme)
En af de dejlige salsa'er, jeg fik med hjem fra Tyrkiet rejse, den varmer lidt og har en god krydret smag. Jeg må bruge den som dip til nachos på et tidspunkt.
lørdag den 11. oktober 2014
Opskrift: Kød og Squashtimbale
Nogle gange får man bare lyst til æggekage og alligevel ikke, så er en timbale et ganske godt alternativ.
fredag den 10. oktober 2014
Opskrift: Frikadeller med forårsløg
Frikadeller måtte jo komme, her en variant med lidt forårsløg i, det giver lidt mere saftige frikadeller, selv når de er kolde. Det startede med 500 gram hakket kød, hvilket resultere i cirka 1 kg frikadeller.
torsdag den 9. oktober 2014
Opskrift: Chickennuggets
Altid et hit hos børnene, nå ja og mig. Passer fint til fingermad, ris, kartofler, med mere. Er ganske lækre i madpakken dagen efter.
onsdag den 8. oktober 2014
Opskrift: Nudelsuppe med hakket oksekød og kokosmælk
Til tider kan jeg virkeligt have et begær efter dejligt fyldige, cremede, varme supper. Dette er en af disse supper.
tirsdag den 7. oktober 2014
Opskrift: Ovn pommesfrites
Nogle ville nok kalde dem for kartoffelbåde, men jeg syntes nu at kartoffelbåde er når de er noget større, så disse kalder jeg ovn-pommesfrites.
mandag den 6. oktober 2014
Opskrift: Stegt spaghetti med kød og spidskål
Denne dag havde jeg købt 500 gram oksekød, dette fordelt ud i 8 poser til fryseren med 50 gram i hver. De sidste 100 gram skulle jeg så have til aftensmad. De andre i familien var ikke sultne, eller ude af huset til andre aktiviteter. Køleskabet bød på lidt rester af spaghetti og spidskål der var skåret ud.
søndag den 5. oktober 2014
Opskrift: Torsk og rejer i tomatfad, med ris og karrysovs
Denne dag skulle menuen stå på havets goder, det blev til torsk og rejer i tomatfad, med ris og karrysovs.
lørdag den 4. oktober 2014
Opskrift: Kyllingelår på rotisserie med råstegte kartoffelbåde
Så skulle der kylling til, grillet med råstegte kartofler.
Tilbehør var lidt salat, hjemmelavet agurkesalat, remoulade med Chili Pasta.
Tilbehør var lidt salat, hjemmelavet agurkesalat, remoulade med Chili Pasta.
fredag den 3. oktober 2014
torsdag den 2. oktober 2014
Opskrift: Rejsemad - Åben "kebab"
På ferie i Tyrkiet, vi skulle have lidt frokost og havde ikke lyst til at finde et sted at spise. Derimod fandt vi et supermarked og fik købt lidt kød der. Ideen til maden var at lave en slags åben "kebab". Kebab er Persisk ord for grillet kød, derfor gåseøjne, da vi ingen grill havde.
Jeg finder det ekstremt lækkert at gå på Bazar. Alle de spændende frugter, grønt, kød og så videre, samt bare det at se på menneskerne. Denne Bazar blev flittigt brugt af Tyrkerne selv, samt os, til at handle grønt.
onsdag den 1. oktober 2014
Chili: Høst 29. September 2014
Jeg skulle måske have høstet chili inden min smagning, så kunne det være at gæsterne kunne få lidt ekstra med hjem.
Men nu fik jeg da høstet, igen igen, men denne gang også beskåret nogle planter lidt, så der kommer lidt mere sollys ind.
Ved at beskære forsøger jeg at give planten overskud til at modne de sidste chili.
Gram | Chili |
400 | Starfish |
680 | Aji Golden |
815 | Orange Habanero |
590 | Bhut Jolokia Purple |
135 | Bhut Jolokia Chocolate |
880 | Bhut Jolokia |
900 | Bih Jolokia improved Strain II |
490 | Trinidad Scorpion Morouga Blend |
40 | Carolina Reaper |
4.930 | Totalt høstet |