Sider

søndag den 5. oktober 2014

Opskrift: Torsk og rejer i tomatfad, med ris og karrysovs

Denne dag skulle menuen stå på havets goder, det blev til torsk og rejer i tomatfad, med ris og karrysovs.

Ingredienser:
225 gram torskefilet, skåret i store stykker.
Rejer, hvad man har af eventuelle rester
En masse tomater, skåret i halve
Lidt timian
Lidt basilikum
Groft salt
Groft peber
1 løg
1 æble
1 spsk. gram tomatpure
½-1 spsk. Karry (variere af om hvor stærkt det skal være)
Smørklat
2 dl. vand

Tilbehør:
Ris (Laves efter vejledning)

1. Ris sættes over. Dem jeg brugte (Økologiske brune ris) tager 35 minutter når vandet koger hvilket passer ganske fint til resten af retten.
2. Basilikum og timian hakkes meget fint sammen

3. Tomaterne skæres i halve

4. Et ovnfast fad smøres ind i lidt olivenolie, herefter kommer torsk, rejer og tomater på, disse krydres med basilikum, timian, lidt salt og peber. Dette sættes i forvarmet ovn på 220 grader. 20-25 minutter

Så skal blikket kastes mod karrysovsen.

5. Løg og æble hakkes fint.

6. Smørklat kommes i en gryde, løg og æble simre et øjeblik alene.
7. Herefter kommes karry, tomatpure og vand i og lad det koge stille og roligt op.

8. Når det er kogt igennem, så skal det have med en håndblender til jævn masse.

9. Ovnfadet tages ud efter en små 20-25 minutter.

Hvilket lækkert syn, det er ikke helt til at se, men torsken gemmer sig under rejerne.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar