Sider

fredag den 17. oktober 2014

Opskrift: Citronfromage

Dejlig citronsmag, saftig, blød og med drømme om solskin og sommer. En lækker dessert.

Ingredienser:
4 stk pasturiserede æggeblommer
3 stk æggehvider
2 dl piskefløde
4 blade Husblas
1½ dl Sukker
1 stk økologisk citron

Pynt:
1½ dl piskefløde

Skyl og riv skal af citronen.

Pres al saft ud af citronen.

Læg husblas i blød i en skål koldt vand.

I en skål piskes æggehviderne stive.

I en anden skål piskes fløden til flødeskum.

I en tredie, stor skål, kommes æggeblommer og sukker i.

Pisk æggeblommer og sukker.

Vend citronskal i de sukkerpiskede æggeblommer.

Hæld vandet fra husblas og smelt dem i citronsaften i en gryde på mellem varme, straks det er smeltet skal det i blandingen.

Hæld den smeltede husblas i den tredie skål i en tynd strålen, mens du pisker. Rør rundt i blandingen indtil den bliver tykkere.

Vend da æggehvider i blandingen.

Rør det forsigtigt rundt.

Vend flødenskummen i blandingen.

Rør det forsigtigt rundt.

Fordel blandingen i portionsglas. Jeg fik til 6 store glas.

To timer senere piskes 1,5 dl. piskefløde til flødeskum.

Fromagen pyntes med flødenskummen og eventuelt andet pynt, kunne være citronskal som vist.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar