Sider

lørdag den 18. oktober 2014

Opbevaring: Syltet chili

En måde at opbevare sine chili på, kan være at sylte dem. Dem som har været frosne kan også tages op og syltes senere, de vil dog måske være lidt mere bløde. Denne syltning giver en stærk lage og også dejligt stærke sprøde chili.

Ingredienser:
½ liter eddike
150 gram sukker
½ spsk. salt  
Atamon efter vejledning (glemt på billedet)
1 Trinidad Scorpion Morouga Blend

Hak chilierne i passende størrelser, kom dem i et dørslag med store huller i bunden og lig film ovenpå.

Herefter er det blot at ryste lidt kraftigt et par gange og størstedelen af kernerne ryger ud.

Kom sukkeret i eddiken og varm det op til sukkeret er opløst.

Skær Trinidad Scorpion Morouga Blend chili'en over og se at den er fin, herefter søsættes den i lagen og blendes, en frossen kan sagtens anvendes.

Giv lagen et kort opkog, herefter tilsættes Atamon.

Chili kommes i glas og lagen hældes over, låget lukkes tæt og der rystes forsigtigt for at få luftboblerne væk, det sættes væk i et par uger til at trække.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar