Pommes rösti, denne er en stor, ekstremt svært at få til at lykkedes for mig, nok fordi jeg ikke har en "slip-let" pande, så jeg skal nok lave et indslag med hvordan de mindre laves, der har jeg en lidt anden indgangsvinkel og lidt ændringer i opskriften.
Ingredienser: 700 gram Kartofler 125 gram smeltet smør 2 æg (ikke på billedet) 2 tsk groft salt ½ tsk groft peber timian Stegemargarine(ikke på billedet) Crème fraiche Purløg
Kartoflerne rives
De sættes i blød for at trække stivelsen ud.
Løget skæres halvt over.
Løget skæres herefter i tynde skiver.
Timian hakkes.
Purløg hakkes meget fint ud.
Vandet hældes fra kartoflerne, evt. i et dørslag.
Løg og kartofler ligges i et klæde og vandet vrides fra.
Salt, peber, timian og æg blandes sammen med kartofler og løg.
Der kommes rigeligt med fedtstof på panden og kartoffelblandingen kommes på og trykkes sammen. Der steges ved mellem-varme, det skal syde lidt.
Hele tiden skal man have en pallette inde under og løsne op, hvis man ikke har en "slip-let" pande. Når den efter en 15 minutters tid er færdig på den ene side vendes den. Resultatet bør være blød inden i, men sprød udvendig. Kan serveres med creme fraiche og purløg strøes over. Velbekomme!
Ser godt ud.
SvarSletHar selv lavet det mange gange
HUSK PAS PÅ MED VARMEN kan sagtens laves med en "alm" pande
Ja, varmen skal man passe på med, kartoflerne skulle gerne også nå at få den gode konsistens ;)
SvarSlet