Sider

fredag den 10. oktober 2014

Opskrift: Frikadeller med forårsløg

Frikadeller måtte jo komme, her en variant med lidt forårsløg i, det giver lidt mere saftige frikadeller, selv når de er kolde. Det startede med 500 gram hakket kød, hvilket resultere i cirka 1 kg frikadeller.

Ingredienser:
500 gram hakket kalv og flæsk
150 gram havregryn
3 skiver toastbrød uden skorpe
2 dl fløde
1 dl mælk
1 løg
2 æg
~1 dl mel
2 tsk salt
½ tsk peber
4 Forårsløg

Toastbrød ligges i blød i mælk og fløde.

Løg og forårsløg hakkes fint.

Brødet knuges fri for mælk/fløden og kommes i skålen sammen med de hakkede løg, forårsløg, samt salt og peber.

Det blandes godt sammen, jeg bruger hænderne. Jeg har tidligere prøvet med maskine, men det bliver alt for tæt og fint.

Æg kommes i mælk/fløden og piskes grundigt.

Det blandes sammen.

Der kommes mel i.

Det blandes godt sammen.

Til sidst havregryn og så blande det. Jeg stiller det i køleskabet og rydder op i køkkenet, herefter antager jeg at det har trukket nok.

Farsen kommes i en frostpose, hvor jeg klipper et lille hul, alt afhængigt af den størrelse frikadeller jeg vil have.

Herefter er det blot at trykke frikadellerne ud på panden, som har rigeligt med fedtstof på sig. Det er vigtigt at der er lidt afstand mellem frikadellerne så fedtstoffet også kan stege dem på siden.

Frikadellerne frigøre jeg med en gaffel.

De steges på middel varme og vendes efter et par minutter, hold øje.

Efterhånden som frikadellerne bliver færdige kommer jeg dem i en skål, som stille og roligt fyldes op, de holder varmen ganske fint til den sidste er klar og maden serveres. Husk at have rigeligt med fedtstof på panden.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar