lørdag den 21. marts 2015

Metode: Bladlusspray

Noget der kan få de fleste der har med planter at gøre, til næsten at bryde ud i gråd, er bladlus. Men denne opskrift på en god spray mod disse plager er simpelthen bare vejen frem. Jeg har haft meget groft beskåret mine chili, deres rødder og så videre for at få dem ned i små potter her til efteråret, så de kunne overvintre indenfor. Overvinteringen har været i vindueskarmen og de har været vandet yderst sjældent. Dog har nogle af dem sat lidt blomster vinteren over og frugter, de er svære at slå ihjel. Men her over julen kom der pludseligt bladlus og disse måtte bare væk, det er ikke særligt lækkert og ganske enkelt ikke sjovt for planterne.

Ingredienser:
4 dele vand
½ del husholdningssprit
½ del brun sæbe

Det hele blandes godt sammen.

Hældes på en sprayflaske, hvor man eventuelt kan skrive på den hvad der er i og blandingsforhold.

Bladlus, som ikke er lus, sidder også under bladene, de er ganske enkelt over alt.

Planterne kom ud på badeværelset. Alle planterne og også lidt af jorden fik en ordenlig omgang.

Der skal sprayes utroligt grundigt og hellere for meget end for lidt.

Efter et par timer, så blev de vasket af med bruseren, det bør ikke være nødvendigt, men den blanding lugter ikke særlig godt. I ventetiden er det en god ide at rengøre der hvor de stod før, i mit tilfælde i vindueskarmen.

Herefter er bladlus væk og planterne har ikke taget skade, efter at de har afdryppet kom de ud på deres plads i vindueskarmen igen.

Værsgo!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar