Sider

søndag den 22. november 2015

Chili: Overvintring af planter

Så er det vist ved at være sidste chance for at få de sidste chili-planter ind og overvintre. Jeg er godt klar over at mange sites og anbefalinger siger at de skal være lyst og omkring 10 grader, men jeg har simpelthen ikke et rum der overholder dette. Mine planter har jeg med held, haft stående i enten køkkenet eller i stuen. Men lyst står de og ellers vander jeg dem til tider. De bliver større og får flere frugter for hvert år, så det kan kun varmt anbefales.

Bloggen her vil jeg skrive videre på om de problemer der måske kommer, af en eller anden årsag har jeg hver gang haft en del bladlus vinteren over, så mon ikke jeg løber ind i det problem med denne Habanero 'Limon'.

lørdag den 4. juli 2015

Opskrift: Osso Buco i tomatsovs

Ekstrem mør, saftig og yderst lækkert. Jeg har tidligere ikke haft held med mig når jeg har skulle lave Osso Buco, men denne opskrift virker og er så absolut en jeg vil vende tilbage til.

lørdag den 21. marts 2015

Metode: Bladlusspray

Noget der kan få de fleste der har med planter at gøre, til næsten at bryde ud i gråd, er bladlus. Men denne opskrift på en god spray mod disse plager er simpelthen bare vejen frem. Jeg har haft meget groft beskåret mine chili, deres rødder og så videre for at få dem ned i små potter her til efteråret, så de kunne overvintre indenfor. Overvinteringen har været i vindueskarmen og de har været vandet yderst sjældent. Dog har nogle af dem sat lidt blomster vinteren over og frugter, de er svære at slå ihjel. Men her over julen kom der pludseligt bladlus og disse måtte bare væk, det er ikke særligt lækkert og ganske enkelt ikke sjovt for planterne.

søndag den 1. marts 2015

Opskrift: Stegeben ala spareribs

Stegeben, det var alt for længe siden at jeg havde lavet dem, dog ville jeg ikke helt lave dem som jeg traditionelt lavede dem, så denne er lidt ala spareribs og ganske enkelt svinegode.

lørdag den 21. februar 2015

Opskrift: Buttercon

Absolut en værdig snack, bare ikke den man skal have for mange af, den er vist ikke ligefrem sund. Men hamrende lækker og nem at lave. Jeg bruger chili for at mindske indtagelsen af disse, da erfaringen siger at hvis det er krydret spiser man mere langsomt.

lørdag den 14. februar 2015

Opskrift: Æg i baconkurv

Dejligt at kombinere to vidunderlige ingredienser i én sammensat spise. Smagen er helt i top og et hit i vores familie, der kan krydres med andet end oregano, eventuelt måske lidt paprika. Her er det serveret til brunch, men kan vel sagtens gå an til aftensmad.

torsdag den 12. februar 2015

Opskrift: Varm leverpostej med champignon og bacon

Dejligt nybagt rugbrød med varm levepostej, champignon og bacon. Det er sørme lækkert. Det varer nok ikke så længe før jeg får lagt en opskrift på hjemmelavet leverpostej op. De simpleste ting i livet gør det ofte en nydelse at være her. Sådan en bakke leverpostej er lige nøjagtigt nok til os, var der mere så ville det også blive spist. Altid lækkert og kan ganske enkelt stå for et dejligt måltid til aften.

søndag den 8. februar 2015

Opskrift: Lamb Kleftiko

De bedste retter når man skal have gæster er simre-retter, eller som her langtidsstegte retter. Hvor man bare åbner for ovnen og så er maden stort set klar, hele køkkenet er rent og intet spor af madlavning. Jeg fik første gang Lamb Kleftiko på Cypern, oprindeligt så serveres retten i en dyb tallerken med lidt af hvert fra stegesoen. Dette er så min fordanskede version med salat og opbagt sovs til. Skal man være helt spids på hvad Kleftiko er, så er det en smule anderledes, så dette må antages at være en fri fortolkning.

torsdag den 5. februar 2015

Opskrift: Franskbrøds-pizza 2

Endnu en af de gange hvor jeg går rundt og ser på madvare i butikken, var der et franskbrød til 2 kroner. Jeg kunne ikke lade være med at tænke pizza med det samme, så det blev til endnu en gang franskbrøds-pizza. En herlig måde at få pizza på uden at skulle lave en bund selv.

søndag den 1. februar 2015

Opskrift: Lasagne med mørbradgryde rester

Så blev den yngste søn glad, lasagne, og en ny en af slagsen. Der er rigeligt med mørbradgryde i fryseren, efter jeg en dag kom til at lave lidt for meget, cirka 18 liter. Men rester kan nu bruges til mange ting og få nyt liv. Lækker, dejligt og mættende lasagne. Fik mange stjerner fra børnene.

torsdag den 29. januar 2015

Opskrift: Chili con carne med champignon

Endnu en lækker og hurtig, næsten fastfood, chili con carne med lækre champignon. Det er altid en varm fornøjelse at spise frokost.

mandag den 26. januar 2015

Opskrift: Kyllingeoverlår i appelsinfløde

Lækker kylling, med salat og ris som tilbehør, samt en appelsinfilet, smager for mig som sommerferie. Inspirationen hentet fra en restaurant på Gran Canaria, Oscar, tilbage i starten af 2000. Smagen er helt i top, men noget "fedtet", næste gang vil jeg nok igen bruge kyllingfilet, eller alternativt hælde noget af fedtet fra inden fløden kommer i.

lørdag den 24. januar 2015

Opskrift: Makrelsalat af røget makrel

Jeg er rimelig vild med røgsmag, røget makrel, røget skinke, røget ost, røget whisky, samt andet godt går ikke forbi min næse. Her er en favorit for den ældste søn og uden tvivl også mig selv, røget makrelsalat.

torsdag den 22. januar 2015

Opskrift: Rodfrugtsuppe med anderester

Endnu en dejlig suppe, varm og fyldig, som en suppe bør være her om vinteren.

tirsdag den 20. januar 2015

Opskrift: Pebernødder - uden bagepulver

Lækre hotte pebernødder, som der ikke feder så meget. Nok mest fordi man faktisk nyder dem mere end man spiser dem, husk mælk til. Det er ikke at anbefale at spise disse til kaffe/the, hvis man ønsker det kan man jo blot lave opskriften uden chili.

søndag den 18. januar 2015

Opskrift: Amerikanske pandekager (sundere version)

En lidt sundere variant af Amerikanske pandekager, lidt mere mættende, men stadig utroligt lækre. Overhældes med sirup, Nutella, syltetøj, eller spises som de er.

fredag den 16. januar 2015

Opbevaring: Hakket oksekød, stegt, til fryseren

Nu man alligevel falder for et tilbud, eller bare har noget hakket kød man ikke lige når at bruge, så er det bare med at få det stegt måske og så komme i fryseren?.
Det gør sig ganske fint i hurtig retter, hvor måske kun en microovn er mulig. I en tortillas, pitabrød, suppe, chili con carne, eller andet godt, det er stegt så mulighederne er mange. Det går også ganske fint at spises koldt.

torsdag den 15. januar 2015

Opskrift: Rugbrød

Det er måske ikke lige til at se, men nybagt lunt rugbrød, med smør der bare smelter og så lækkert pålæg der lunes ovenpå, det er bare livet. Familien herhjemme kunne vist nok godt bruge et par rugbrød til.

tirsdag den 13. januar 2015

Opskrift: Vaniliekranse

Lækre vaniliekranse med en lille lun overraskelse. Endnu en grund til at Julemanden altid drikker mælk til småkagerne, det er for at holde varmen lidt nede. Disse vaniliekranse bringer godt humør hos alle de chilielskere jeg kender.

søndag den 11. januar 2015

Opskrift: Lille brunch

En lille hurtig brunch tallerken, med inspiration for ægget fra Fransk børne-kogebog. Det er ikke ligefrem en slanketallerken, men engang imellem skal øjne og sjæl forkæles.

tirsdag den 6. januar 2015

Opskrift: Citrusfilet

Ikke så meget en opskrift, men måske en alternativ anvendelse af citrusfrugter, det er yderst delikat i salater. Man kan da godt bare spise frugterne, men på denne måde blive de ekstremt lækre og nærmest en delikatesse.

lørdag den 3. januar 2015

Opskrift: Bacon-Cheese Burger

En god hjemmelavet burger, sprød, saftig, alt det man bare har trang til med mellemrum. Her er min version af hvordan en burger kan være, nogle gange skal en burger blot være med bolle og kød, andre gange mere avanceret. Dette var en af de "andre gange".

torsdag den 1. januar 2015

Opbevaring: Hakket hvidløg

Hvidløg kan hakkes på forhånd og haves klar til madlavning på ingen tid, det handler om at udnytte tiden og have det sjovt med madlavning, her hakket hvidløg til fryseren.