Ekstrem mør, saftig og yderst lækkert. Jeg har tidligere ikke haft held med mig når jeg har skulle lave Osso Buco, men denne opskrift virker og er så absolut en jeg vil vende tilbage til.
Ingredienser: 1 kg osso buco (her 850 gram) 3 løg (100 gram) 3 gulerødder (180 gram) 1 grøn peberfrugt (180 gram) 1 et-fed hvidløg 2 spsk olivenolie 4 spsk rugmel En del kviste timian 3 kviste rosmarin 10 laurbarblade 350 g cherrytomat (fra fryseren) ½ liter okseboullion 1 tsk groft salt 1 knsp groft peber
Løgene og hvidløg hakkes fint. Gulerødderne skæres i tern. Peberfrugten skæres i aflange tern.
Lav et par hak i kanten af kødet for at forhindre at kødet buer under stegning.
Bland salt og peber i melet.
Vend kødet i melet.
Kødet brunes i olien.
Tag kødet op og svits løg, hvidløg, peberfrugt og gulerødder.
Resten af melet kommes ud over og blandes i.
Tilsæt bouillon og rør rundt, få det op og koge.
Tilsæt rosmarin, timian, laurbærblade.
Kom tomat i.
Slut af med kød. Tryk lidt på kødet, så det mases lidt sammen.
Det skal nu simre i 1½ timer under låg, ved lav varme.
Efter 1½ time tages låget af og det koger videre i ½ time.
Alt er kogt ind og klart, kødet tages forsigtigt op, da det er meget mørt og så kan man fjerne stilke og laurbærblade fra sovsen.
Tilbehør kan være ris, kartofler eller måske kartoffelmos. Denne gang var det ris. Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar