Stegeben, det var alt for længe siden at jeg havde lavet dem, dog ville jeg ikke helt lave dem som jeg traditionelt lavede dem, så denne er lidt ala spareribs og ganske enkelt svinegode.
Stegeben kommes i gryde med vand, løg og laurbærblade og koges i en time med låg.
Kom tomatpure, olivenolie, brun farin, vineddike, worchestershire sauce, paprika, salt, peber og cayennepeber i en skål.
Det piskes sammen og smages eventuelt til.
Stegebenene tages op af vandet, eventuelt i et dørslag, så de kan dampe lidt af, de må helst ikke være for våde. De ligges med bensiden opad på bageplade med bagepapir på.
Stegebenene pensles med sovsen på siden med mest ben.
Herefter vendes stegebenene og pensles med siden hvor der er mest kød, denne side vendes opad og så kommes bradepanden i ovnen på 225 grader i 20-30 minutter. Afhængigt af hvor meget man kan lide dette sovs, kan man pensle tykt eller bare tyndt.
Man kan holde øje med ikke at give dem for meget, eller sådan som man kan lide dem, det at de får noget farve gør ikke så meget, føler jeg, da det ikke er kødet der har fået farven. En brun farve er også ok, disse fik muligvis et par minutter for længe, men smagen var fuldstændigt i top.
Så er det ellers bare at servere de lækre stegeben, dejlig nassemad. Velbekomme!
Nice!
SvarSlet