Sider

lørdag den 21. februar 2015

Opskrift: Buttercon

Absolut en værdig snack, bare ikke den man skal have for mange af, den er vist ikke ligefrem sund. Men hamrende lækker og nem at lave. Jeg bruger chili for at mindske indtagelsen af disse, da erfaringen siger at hvis det er krydret spiser man mere langsomt.

Ingredienser:
Butterdej
Bacon i skiver (mange pakker)
Rapsolie (kan undværes)
Bih Jolokia improved Strain II (kan undværes)

1 dl olie og chili kommes i et bærger.

Det blendes med stavblender, eller hvad man nu har. Eventuelt hakkes meget fint og blandes i lidt olie.

Bacon (der bruges rigtigt mange pakker) klippes over og åbnes. Jeg brugte halve stykker, da der skulle være meget bacon, men kvarte kan også gå an.

Butterdejen rulles tyndt, hvis man syntes og der skæres i firkanter af 5-7 cm og disse halveres.

Bacon lægges sammen og rulles (der kan bruges en halv baconskive som her, eller bare en kvart). Bacon kommes på butterdejen, som kan være penslet med chiliolie, dette behøves ikke, men kan man godt lide et lille bid er det helt fint.

Så rulles den bare sammen.

Alle rullederne kommer på bagepapir på en bageplade og i ovnen. De skal have mellem 12 og 15 minutter på 230 grader. Husk at vende den dem med lukkesiden nedad, ellers åbner de.

Herefter bør de være færdige.

De ligges eventuelt på køkkenrulle for at tage lidt af fedtstoffet.

Velbekomme!

1 kommentar: