Sider

søndag den 30. november 2014

Opskrift: Pebernødder med bagepulver

Juletid, stearinlys, pebernødder og hygge. Dejen kan fryses ned, så der hurtigt kan laves pebernødder en anden dag, såfremt dette er for mange på én gang.

fredag den 28. november 2014

Opskrift: Grydestegt nakkefilet med flødesovs

Ekstremt mørt, saftigt, lækkert og bare til at spise alt for meget af. Tilbehør kan være Kartoffelmos og salat. Grunden til at jeg lavede måltidet, var at vi havde noget piskefløde til overs. Så måtte jeg bygge noget omkring det.

torsdag den 27. november 2014

Opskrift: Julefrikadeller

Det er ikke for tidligt at lave Julefrikadeller, de kan fryses og tages frem når de skal bruges. Opskriften fik jeg inspiration til ved at læse indholdet på en Julemedister. Meningen var at jeg skulle købe hakket kalv og flæsk, men det var billigst at købe det hver for sig. Den færdige mængde frikadeller er cirka 4 kg, altså rigeligt.

onsdag den 26. november 2014

Opskrift: Bagt laks med honning og mandelflager

Smagfuld laks med dejlig krydder-yoghurt, salat og ris med smør.

tirsdag den 25. november 2014

Opskrift: Madtærte med and og forårsløg

Meget lækker tærte, dejlig saftig og godt bid, lækker blød og smagfuld ostetop. Madtærtebunden kan danne grundlag for mange lækre tærter.

mandag den 24. november 2014

Opskrift: Madtærtebund

En opskrift jeg har fået fra familie i Norge, denne opskrift gav mig en madtærtebund med en diameter på 22 centimeter. Så er det op til fantasien at lave fyldet.

søndag den 23. november 2014

Opskrift: Fuldkornspizza idé

Nogle gange skal man rydde lidt op i fryseren og køleskabet. Her begge ting, efter en dag hvor jeg havde ostebord, med forskellige skinker og pølsetyper. De fleste rester kan sagtens ende på en pizza, det kan være en smule mørbradgryde, kødsovs, kyllingrester, frikadeller og så videre.

lørdag den 22. november 2014

Opskrift: Fuldkornspizza-grundopskrift

Ganske nemt og lige til, en grundopskrift for pizzadej, tilhørende pizzasovs, så er det bare fyldet man skal være kreativ med.

fredag den 21. november 2014

Opskrift: Pizzasovs

Pizzasovs, når jeg ikke lige har en tomatsuppe rest liggende, ganske god og smagfuld. Ønskes den stærk, kan der tilsættes chili, men  denne skulle være til alle.

torsdag den 20. november 2014

Opskrift: Stegt soyapasta med Champignon og anderester.

Det kan godt være det er soyapasta, men rester skal da stadig bruges, dette var en pragtfuld symfoni af smagsoplevelser, ganske enkelt en lækker frokost!.

onsdag den 19. november 2014

Opskrift: Porresuppe

Utroligt velsmagende, blød og forfriskende suppe. Denne gang kunne begge børn lide porre, her med sunde flutes til.

tirsdag den 18. november 2014

Chili: Tabasco, Cap. Frutescens (Styrke 8)

Styrke8
SHU30.000-50.000
DyrkesDrivhus, Friland, Vindueskarm
FrugterCirka  3 cm lang. Modner fra grøn til rød
Smag/AromaStærk smag
OpbevaringFryses, syltes, tørres
Benyttes tilsyltestørres, saucer
Højde/Bredde2014 (Friland): 40 cm, breder sig ikke meget
Udbytte2014 (Friland): Umiddelbart ikke meget
Høst2014 (Friland): Først få frugter ved slutningen af Oktober

mandag den 17. november 2014

Opskrift: Paprika-kylling med bacon i tomatflødesovs

En lækker cremet og fyldig aftensmad, kan serveres med salat, brød eller hvad man lige ønsker. Ris kan sagtens erstattes med kartoffelmos, pasta eller hvad man har lyst til. Retten er rimeligt hurtig at lave, laver man for meget er det bare at fryse resten ned, til en af de dage hvor det skal gå lidt hurtigere.

søndag den 16. november 2014

Opskrift: Soya-Fettuccine og Soya-kødsovs

Velsmagende kødfrit måltid, med bid og smag som kød. Ganske effektivt til de kødfrie dage man har, her er der drysset lidt parmesan over. Tilbehør er salat og syltet chili.

lørdag den 15. november 2014

Opskrift: Langtidsbraiseret cognacflamberet lammeskank

Lam som den bør serveres i himlen, med cremet kartoffelmos, lækker flødesovs, hvidløgflutes og bønner til. Den bedste måde at lave lam på er ved at langtidsstege det, om muligt. Opskriften kan godt se besværlig ud, men er det absolut ikke og kan varmt anbefales.

torsdag den 13. november 2014

Opskrift: Grillet and på rotesserie og andesovs

And skal der til og den bedste er grillet and, på rotesserie. Lækker og absolut meget saftigt, mør og velsmagende med sprød skind. Dette med en tyk, kraftig og velsmagende sovs. Helt uden unødvendige ting, ganske enkelt simpelt!

Denne Mortens aften serveret med rødkål, de sidste kartofler og gulerødder fra haven og lidt salat.

onsdag den 12. november 2014

Chili: Sweet Orange Baby, Cap. Annuum (Styrke 0)

Styrke0
SHU0
DyrkesDrivhus, Friland, Vindueskarm
FrugterCirka  8 cm lang. Modner fra grøn til orange
Smag/AromaSød smag, frugt aroma
OpbevaringFryses
Benyttes tilSalat, madpakke
Højde/Bredde2014 (Friland): 40 cm, breder sig ikke meget
Udbytte2014 (Friland): Meget lidt
Høst2014 (Friland): Primo Oktober

tirsdag den 11. november 2014

Chili: Snack peber 'Rubiero', Cap. Annuum Styrke (0)

Styrke0
SHU0
DyrkesDrivhus
Frugter15-20 cm lang. Modner fra grøn til rød
Smag/AromaSød smag, frugt aroma
OpbevaringFryses
Benyttes tilSalat, madpakke, gryderetter
Højde/Bredde2014 (Drivhus): 150 cm, breder sig ikke meget
Udbytte2014 (Drivhus): Ikke meget
Høst2014 (Drivhus): Fra medio September

mandag den 10. november 2014

Opskrift: Dessertpandekager

Når der skal hygges, eller aftensmaden er gået i ren dessert. At servere pandekager til familien, som aftensmad, har jeg aldrig fået skideballe for. Her serveret med Chokolade-flødeis med marcipan og Vanilje-flødeskum.

søndag den 9. november 2014

Opbevaring: Mad i fryseren

Jeg bliver ofte spurgt ind til hvordan med frysning. Her er den simple måde jeg stort set fryser alting på. Intet er for småt til at blive frosset ned, har man en lille smule brun sovs, kan denne blive smags-giver i eksempelvis stegt spaghetti eller biksemad. Tomatsuppe kan blive til tomatsovs i en pizza. Det er bedre at fryse ned, end at smide ud. Finder man ud af at det slet ikke kan bruges, så kan man altid smide det ud, men udsmidning bør ikke være første valg.

lørdag den 8. november 2014

Opskrift: Broccolisuppe

Supper har jeg, for år tilbage, altid haft svært ved at sælge til min yngste søn. Det var dog lige indtil jeg kaldte den for HULK-suppen, så var det et hit. Dejlig blød, cremet og lækker. Her med sunde flutes til.

fredag den 7. november 2014

Opskrift: Sunde flutes

Denne aften skulle vi have flutes som tilbehør og jeg var lidt træt af at bruge købeflutes. Jeg tænkte hvor svært kunne det være, jeg må da have lidt mel liggende. Så jeg fandt ud af hvad der normalt skulle til og hvad jeg havde af ingredienser. Resultatet blev lækre luftige flutes, som også gik ganske godt i madpakken dagen efter.

torsdag den 6. november 2014

Opskrift: Millionbøf

Endnu et hit, god gammeldags millionbøf, eller nok mere bøf end der var i gamle dage!. Lav altid rigeligt og frys ned i små flade poser.

onsdag den 5. november 2014

Opskrift: Mørbradgryde

En mad der bringer lykke blandt både voksne og børn, det er næsten umuligt at ødelægge en mad når der først er tilsat bacon og fløde. Lav endeligt rigeligt og frys gryderetten ned i flere poser til de dage det skal være let.

Serveres her med ris og hvidløgflutes, kunne være kartoffelmos, pasta eller andet.

tirsdag den 4. november 2014

Opskrift: Foccacia med tomat og basilikum

Et super dejligt brød, opskriften kommer fra Superbrugsen, nogle gange betaler det sig at bevæge sig langsomt og se på alting. Måske en dag jeg laver en variant med persille, svampe og chili. Brødet har lang hævetid, det kan betale sig at lave dejen dagen før.

mandag den 3. november 2014

Opskrift: Spaghetti allá Cabonara med fløde

En favorit hos min yngste søn, den han ofte vælger når vi er på restaurant i udlandet. En sikker vinder med den dejlige bløde, baconkrydret smag og lækker parmesan.

søndag den 2. november 2014

Opskrift: Grillkylling på rotesserie

Grillkylling skal der til med jævne mellemrum, her med pommesfrites, agurkesalat og remoulade med lidt chilipasta. En tallerken der gør spisning til ren nydelse.

lørdag den 1. november 2014

Opskrift: Pommesfrites i olie

Pommesfrites er faktisk meget let at lave, samt kan forberedes i god tid og blive klar som tilbehør på ingen tid. Det er ikke sidste gang jeg laver disse!. Det var svært at få saltet til at binde sig til disse pommesfrites, men syntes man der skal være saltet smag, så drys salt på mayonnaisen, eller remouladen og bland det rundt, så får du lige meget salt-smag med hver gang.