Sider
▼
torsdag den 29. januar 2015
Opskrift: Chili con carne med champignon
Endnu en lækker og hurtig, næsten fastfood, chili con carne med lækre champignon. Det er altid en varm fornøjelse at spise frokost.
mandag den 26. januar 2015
Opskrift: Kyllingeoverlår i appelsinfløde
Lækker kylling, med salat og ris som tilbehør, samt en appelsinfilet, smager for mig som sommerferie. Inspirationen hentet fra en restaurant på Gran Canaria, Oscar, tilbage i starten af 2000. Smagen er helt i top, men noget "fedtet", næste gang vil jeg nok igen bruge kyllingfilet, eller alternativt hælde noget af fedtet fra inden fløden kommer i.
lørdag den 24. januar 2015
Opskrift: Makrelsalat af røget makrel
Jeg er rimelig vild med røgsmag, røget makrel, røget skinke, røget ost, røget whisky, samt andet godt går ikke forbi min næse. Her er en favorit for den ældste søn og uden tvivl også mig selv, røget makrelsalat.
torsdag den 22. januar 2015
tirsdag den 20. januar 2015
Opskrift: Pebernødder - uden bagepulver
Lækre hotte pebernødder, som der ikke feder så meget. Nok mest fordi man faktisk nyder dem mere end man spiser dem, husk mælk til. Det er ikke at anbefale at spise disse til kaffe/the, hvis man ønsker det kan man jo blot lave opskriften uden chili.
søndag den 18. januar 2015
Opskrift: Amerikanske pandekager (sundere version)
En lidt sundere variant af Amerikanske pandekager, lidt mere mættende, men stadig utroligt lækre. Overhældes med sirup, Nutella, syltetøj, eller spises som de er.
fredag den 16. januar 2015
Opbevaring: Hakket oksekød, stegt, til fryseren
Nu man alligevel falder for et tilbud, eller bare har noget hakket kød man ikke lige når at bruge, så er det bare med at få det stegt måske og så komme i fryseren?.
Det gør sig ganske fint i hurtig retter, hvor måske kun en microovn er mulig. I en tortillas, pitabrød, suppe, chili con carne, eller andet godt, det er stegt så mulighederne er mange. Det går også ganske fint at spises koldt.
Det gør sig ganske fint i hurtig retter, hvor måske kun en microovn er mulig. I en tortillas, pitabrød, suppe, chili con carne, eller andet godt, det er stegt så mulighederne er mange. Det går også ganske fint at spises koldt.
torsdag den 15. januar 2015
Opskrift: Rugbrød
Det er måske ikke lige til at se, men nybagt lunt rugbrød, med smør der bare smelter og så lækkert pålæg der lunes ovenpå, det er bare livet. Familien herhjemme kunne vist nok godt bruge et par rugbrød til.
tirsdag den 13. januar 2015
Opskrift: Vaniliekranse
Lækre vaniliekranse med en lille lun overraskelse. Endnu en grund til at Julemanden altid drikker mælk til småkagerne, det er for at holde varmen lidt nede. Disse vaniliekranse bringer godt humør hos alle de chilielskere jeg kender.
søndag den 11. januar 2015
Opskrift: Lille brunch
En lille hurtig brunch tallerken, med inspiration for ægget fra Fransk børne-kogebog. Det er ikke ligefrem en slanketallerken, men engang imellem skal øjne og sjæl forkæles.
tirsdag den 6. januar 2015
Opskrift: Citrusfilet
Ikke så meget en opskrift, men måske en alternativ anvendelse af citrusfrugter, det er yderst delikat i salater. Man kan da godt bare spise frugterne, men på denne måde blive de ekstremt lækre og nærmest en delikatesse.
lørdag den 3. januar 2015
Opskrift: Bacon-Cheese Burger
En god hjemmelavet burger, sprød, saftig, alt det man bare har trang til med mellemrum. Her er min version af hvordan en burger kan være, nogle gange skal en burger blot være med bolle og kød, andre gange mere avanceret. Dette var en af de "andre gange".
torsdag den 1. januar 2015
Opbevaring: Hakket hvidløg
Hvidløg kan hakkes på forhånd og haves klar til madlavning på ingen tid, det handler om at udnytte tiden og have det sjovt med madlavning, her hakket hvidløg til fryseren.