søndag den 1. februar 2015

Opskrift: Lasagne med mørbradgryde rester

Så blev den yngste søn glad, lasagne, og en ny en af slagsen. Der er rigeligt med mørbradgryde i fryseren, efter jeg en dag kom til at lave lidt for meget, cirka 18 liter. Men rester kan nu bruges til mange ting og få nyt liv. Lækker, dejligt og mættende lasagne. Fik mange stjerner fra børnene.

Ingredienser:
1 kg mørbradgryde
100 gram maasdammer (Rester fra ostebord, kan være anden ost)
50 gram parmesan (Rester fra ostebord, kan være anden ost)
2 dl vand
15 gram stegemargarine
3 spsk mel
2½ dl mælk
1 knsp hvid peber
2 knsp muskatnød
½ tsk groft salt
Rasp

Mørbradgryden tages ud af frostposerne og kommes i en gryde med meget lidt vand i bunden og bringes i kog.

Maasdammer osten skæres ud.

Parmesanen skæres også ud.

Stegemargarine og mel kommes i en gryde på høj varme og røres sammen.

Vandet hældes i lidt ad gangen og der røres kraftigt rundt, så der ikke er nogle melklumper.

Så kommes mælken, salt, hvid peber, muskatnød og Maasdammer i og røres rundt.

Parmesanen kommes også i og smeltes med.

Når osten er smeltet, så burde bechamelsaucen være færdig.

Mørbradgryden burde også på dette tidspunkt være klar, den kan eventuelt jævnes op så den er mere tyk i det.

Et ovnfast fad smørres og rasp kommes i.

Der startes med at ligge mørbradgryden i bunden.

Herefter lasagneplader og bechamelsauce så lasagneplader igen og forfra.

Der sluttes af med bechamelsauce og lasagnen kommes i ovnen på 200 grader i 30-35 minutter.

Lasagnen er nu klar til servering, tilbehør kan eventuelt være salat, flutes eller andet lækkert.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar